שלום רב.
אני בן 24, לאחר השירות הצבאי עבדתי שנתיים בחברת בנייה, חסכתי כסף ללימודים, ולאחר שנתיים התפטרתי ונסעתי לחו"ל (7 חודשים). בזמן שהייתי בחו"ל נוצר לי חוב בביטוח הלאומי בגלל שלא עבדתי בתקופה הזאת, את החוב הזה שילמתי.
כעת אני לא עובד בעבודה נורמלית (אני אסביר בהמשך למה התכוונתי...) כי אני מעוניין להשלים בגרויות ופסיכומטרי ואין לי זמן לעבודה.
אני גר כעת עם ההורים שלי ולכן אין לי שום הוצאות (אני לא מעשן ואין לי רכב.)
אחותי (נשואה וגרה 10 דקות נסיעה מההורים שלי) בדיוק חיפשה עוזרת בית חדשה, הצעתי לה שאני אעבוד אצלה במקום שהיא תחפש עוזרת בית חדשה (פעם בשבועיים, 10 שעות בחודש... 400 שקל בשביל שיהיה לי משהו בכיס לביזבוזים...).
אחותי הסכימה ורשמה אותי בביטוח הלאומי, אבל הם טוענים שאני משקר להם ושזה לא נראה להם הגיוני שאחות תעסיק את אחיה בעבודות ניקיון.
הזמינו אותנו לחקירה, שאלו כל מיני שאלות ובסוף החוקר אמר לי שזה לא נראה לו הגיוני...
מה לא נראה להם הגיוני פה ?
אני לא ביקשתי מהם שום דבר, לא הבטחת הכנסה ולא שום הבטלה.
אני לא מפחד מעבודה קשה, עבדתי שנתיים בעבודה פיזית שאף ישראלי אחר לא מוכן אפילו לחשוב עליה.
אין לי שום הוצאות כי אני גר עם ההורים, אני גם לא מעשן ואפילו אין לי רכב.
אין לי עכשיו אפשרות לעבוד במשרה מלאה בגלל שאני רוצה להקדיש את הזמן להשלמת בגרויות ופסיכומטרי כדי להרשם שנה הבאה לאוניברסיטה.
מה אפשר לעשות כדי שהם יאמינו לי ?
אשמח אם תוכלו לעזור לי ותודה מראש.
מעצם העבודה אצל אחותך זה תשלום
דמי ביטוח לאומי ובריאות שעל אחותך לשלם עבורך,האם בגלל זה הפעילו חוקרים ?, נראה לי משונה,אשמח שמוע ממך תגובה למה שעניתי.
בהצלחה.
הם פשוט לא מאמינים לי שאני עובד אצל אחותי, זה לא נראה להם הגיוני שאחות תעסיק את אחיה בעבודות ניקיון.
הם כבר שלושה חודשים ממשיכים לשלוח לי מכתבים (ולאחרונה התחילו עם הודעות SMS פעמיים בשבוע) וטוענים שהחוב שלי בביטוח הלאומי גדל וצובר ריבית בגלל שלטענתם אני לא עובד.
והם גם מאיימים שהם יעקלו לי את חשבון הבנק אם אני לא אשלם את החוב, ושלחו מכתב עם רשימה של כל מיני חשבונות בנק שלכאורה שייכים לי (חשוב להדגיש שיש לי רק חשבון אחד בבנק לאומי), במכתב היה רשום שיש לי חשבון בבנק לאומי, הפועלים ובבנק הדואר.
הלכתי מיד לבנק הדואר ולבנק הפועלים כי כבר חששתי שמישהו פתח כל מיני חשבונות בנק על שמי, בסוף התברר שאין לי שום חשבונות בבנקים האלה והביטוח הלאומי סתם זורק שמות...
איך אפשר להוכיח להם שאני כן עובד ? אומנם לא משרה מלאה, אבל גם אין לי עכשיו הוצאות ולכן הכמה מאות שקלים האלה מתאימים לי בדיוק לביזבוזים ואני לא צריך יותר מזה בתקופה זו.
כשלאחותי הייתה עוזרת בית ממולדובה שלחו לה מהביטוח הלאומי תלושים שהיא הייתה צריכה ללכת לביטוח הלאומי ולשלם, אבל עכשיו הם לא מוכנים לשלוח שום דבר.
זה החוק,יש להם מחלקת הונאות שגם
מסוגלים לעקוב אחריו ולבדוק נוכחות
בבית אחותך.בהצלחה.
אבל זאת בדיוק הבעיה שאני כן עובד ואף אחד לא מגיע.
כעובד במשק בית אצל אחותך,רק קח בחשבון שיום אחד יבדקו ובאם המצב לא יהיה כפי שהצהרת זו עברה פלילית
ועונש בחלקה.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר