אשמח אם תוכלו לענות על שאלתי בדחיפות. אני עובדת בחברת תקשורת מזה שנתיים וחצי.
במידה ואני מודיעה על פיטורים בחודש התשיעי להריוני על מנת לגדל את ילדי האם זכאית אני לדמי לידה ופיצויים והאם אני יוכל לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום מהלידה, ובמידה וכן אוכל לקבל דמי אבטלה מתי אני צריכה לגשת ללשכה או לביטוח הלאומי מה בדיוק הפרוצדורה.
אשמח לשמוע את תשובתכם המקצועית בנושא>> תודה מראש אורית
אינו יכול לפטרך כרצונו,להלן ההסבר:
חל איסור מוחלט לפטר עובדת במהלך חופשת הלידה או 60 ימים שלאחר חופשת הלידה. כמו כן, אסור לתת למעביד הודעה מוקדמת החל מתקופת חופשת הלידה או ה60 ימים שלאחריה, וימי ההודעה המוקדמת לא יבואו במנין בתקופות האמורות.
כמו כן ראי הסבר מאתר המל"ל :
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
מאחר ואינך יכולה לקבל במקביל 2
קצבאות במקביל,עדיף לקבל דמי לידה
ולאחר מכן דמי אבטלה אני מקווה שנשמע לך הגיוני,עייני בקישורים דמי לידה ודמי אבטלה באתר המל"ל יש שם הסברים מפורטים.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר