אח שלי נכה ממחלת לידה בשיעור מעל 80% בבעלות המשפחה מספר נכסים להשכרה וחלקם רשומים על שם אח שלי ועבורו נפתח תיק במס הכנסה ובמעמ לשכירות .
השאלה היא :- האם תפגע זכאות האח לקבל קצבת נכות בגלל הכסתו משכירות ?
והאם הכנסתו משכירות חייבת תשלום ביטוח לאומי ?
תודה
בדיקה זו כנסו לאתר הביטוח הלאומי
החוק המשופר למקבלי קצבת נכות היוצאים לעבוד (חוק לרון)
אגב באם הוא בסופו של דבר יקבל
נכות והשכרת נכסים זה יהיה עיסוקו
הוא יהיה פטור מדמי ביטוח ראו הסבר מפורט מה עליו לשלם כעצמאי:
נכות - פטור מתשלום דמי ביטוח
מקבל קצבת נכות שאין לו כל הכנסה אחרת - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה.
מקבל קצבת נכות שנקבעה לו דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות או לתקופה זמנית של שנה לפחות - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה, גם אם יש לו הכנסה אחרת.
אבל אם הוא עובד עצמאי, ישלם דמי ביטוח נפגעי עבודה; ואם הוא עובד שכיר, ישלם בעדו המעסיק דמי ביטוח נפגעי עבודה ודמי ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד.
בהצלחה.
המטרה של קצבת נכות כללית היא להוות הכנסה מינימלית לאנשים שבגלל הנכות הרפואית שלהם, אינם מסוגלים לעבוד למחייתם או שיכולתם לעבוד מוגבלת.
במצב החוקי כפי שהוא היום, ניתן לקבל קצבת נכות כללית במקביל להכנסות עד לגבול מסויים.
אם ההכנסות עוברות את התקרה שנקבעה בחוק, הנכה לא יהיה זכאי לקצבה גם אם נכותו מגיעה ל- 100%.
הייתי ממליץ בנסיבות המקרה להגיש תביעה לועדה הרפואית של מס הכנסה. אם הועדה תקבע לאחיך נכות רפואית בשיעור של 90% ומעלה, הוא יכול ליהנות מפטור ממס הכנסה עד לחצי מליון שקל בשנה.
שווה לנסות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר