שלום, מדובר במקרה דחוף, שכן הוא מלווה אותי עם המון מחשבות אובדניות, ועוד. אשמח ותקדישו כמה דקות לעזור לי. מצטער על האורך ניסיתי כמה שיותר להיות רלוונטי.
שמי א, בן 20.5 ,אני מאובחן כלוקה ב-OCD בליווי חרדות ודיכאון קשה ומוכר במרכז הקהילתי לבריאות הנפש משנת 2002(ללא אשפוזים),ומטופל בכדורים.(פלוטין 40 מ"ג , קלונוקס 1 מ"ג, ולמיקטל 200 מ"ג)
מזה שנתיים, קיבלתי קיצבה ביטוח לאומי בשיעור נכות של 50% וסכום חודשי של 2297₪.
כמובן שיש לי פטור מהצבא.
בשתי הועדות האחרונות שההייתי אישרו את זכאותי לקיצבה בשיעור של 50% נכות, ובוועדה האחרונה(השלישית במספרה), שהייתה לפני כשבועיים, החליטו לבטל לי את הקיצבה הכספית, ולהוריד את אחוזי הנכות הכללית ל20%, שפירושה מגוון מאוד קטן של אפשרויות שיקום, ואי תמיכה כלכלית.
לפניי כארבעה חודשים, עבדתי כחודשיים וחצי בחנות באופן עצמאי בשוק הפתוח, אך אחרי זמן זה היה לי קשה פיזית ונפשית, ועזבתי.
את שתי התלושים שקיבלתי מהם(מהחנות) צירפתי, לבקשת ביטוח לאומי בטופס המילוי.
כיום אני נמצא כחודשיים במרכז שיקום שנקרא אלמו"ג(אומנות, למידה, וגדילה לשיקום), ואני די מרוצה ממה שאני לומד שם , וחושב שזה רק יכול לפתח ולקדם אותי. (כישורי חיים כלליים וכישורים חברתיים בדגש על כישורי עבודה בשוק החופשי) .
בלעדי ה-50% נכות, אינני זכאי לסל שיקום ממשרד הבריאות מה שאומר שלא אוכל להמשיך להיות בשיקום שם.
יש לי מתאמת טיפול, וחונך, שאותו אני מקבל מחברת "נתן" דרך משרד הבריאות כבר שנה, וזה מאוד עוזר לי לצאת החוצה, לפתח אינטראקציה עם אנשים, ועוד . גם לזה לא אהיה זכאי במסגרת ה20% נכות.
פרויקטים אלו מאוד חשובים לקידום המצב הנפשי שלי ובלעדיהם תיתכן הידרדרות במצבי הנפשי. זוהי המסגרת היחידה שיש בחיי,הסדר יום שלי.
ערך נוסף וחשוב של הקיצבה עבורי הוא שהכסף מהווה מקור פרנסה יחידי שיש ברשותי
עוד דבר עליי לציין, שבשנה האחרונה, הוצאתי רישיון נהיגה לרכב .
לא ידעתי שאני צריך להודיע באיזשהי דרך לביטוח לאומי, ואני חושש שבין היתר עם זה שהוצאתי רישיון והצלחתי לעבוד חודשיים וחצי, הם ביטלו לי את הקיצבה.
וגם שעכשיו הסתכלתי בטפסים שהבאתי לערעור חוזר, כתוב שחובה להודיע על כל שינוי אחרת מדובר בעבירה שיכולה לגרום לקנס כספי או מאסר.
ובעקבות זאת, קראתי כבר כמה מקרים באינטרנט על דברים מן הסוג הזה, אנשים שהוציאו רישיון ונהגו , לא הודיעו, וקיבלו קנס כספי מאוד גבוהה. כרגע אני מאוד מפחד להגיש את הערעור, ואני צריך את העזרה שלכם פה.
מה הסיכוי שיתנו לי קנס כזה? אני מפחד שאני יערער, ידחו אותי אותי שוב(סופית), ואז גם יקנסו אותי על זה שלא הודעתי להם ו"העלמתי " פרטים.
אין ביוכלתי לקחת עורך דין שיטפל בדברים האלה במקומי, ומסנגורייה הציבורית אני יכול לקחת אחד כזה רק שהם ידחו אותי סופית. (עם סיכון לקנס כספי גבוהה שלא אוכל לכסות ויהיה מאוחר מדיי)
אני חש בעוגמת נפש רבה, במקום שהמדינה תעזור למי שבאמת זקוק לה, היא רק רומסת חלשים, שלפעמים לא יודעים להתגונן מול הרשויות שלה.
בממצאי הבדיקה והסיכום הכללי של הרופא המסכם נטען כי אין לי כל גוון חרדתי מה שלא נכון כלל נוכח מצבי. דבר נוסף שנטען שם הוא כי חל שיפור במצב אך שהפסיכיאטר לא ישכח ש"השיפור" שנראה לו הוא רק לכאורה שכן בעקבות כמות נכבדה של כדורים שאני נוטל בכל יום, כל אחד יראה מאושר.
הפסיכיאטרית לפני כמה ימים כתבה לי מכתבה לביטוח לאומי, שחלה הידרדרות במצבי.
מה אוכל לעשות? הם נתנו לי 60 יום לערעור, עברו כבר מאז כשבועיים, ונשאר לי בערך 45 יום לערער.
לפרוייקט " שכר מצווה " חפש בגוגל תמורת אגרה פעוטה אני מעריך שיסיעו לך בערעור,לא שמעתי על קנסות בגין אי הודעה על הוצאת רשיון,השאלה הנשאלת האם אתה כשיר לנהיגה על פי רופאיך,אך זה עדין לא מונע זכאותך להכרה בנכותך ובקבלת קצבה,אגב במידה ולא מודיעים על עבודה השתכרות גבוהה ניתן לבקש החזר קצבה,אך לא קנסות ובטח שלא מאסר,אז הגיע הזמן להרגיע ולפעול לפי שהסברתי לך.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר