האם אני יכולה לבקש מהמעסיק שלי לפטר אותי אחרי החופשת לידה כדי שאני אוכל לחתום אבטלה מבלי לחכות את ה90 יום??... או שהוא לא יכול על פי חוק.. ( אני כמובן לא מתכוונת להתלונן ושום דבר כי זה ככה בקומבינה מה שניקרא)..
אני רוצה להישאר בבית חצי שנה לפחות.. אבל הבאסה זה שרק אחרי החופשת לידה אני רוצה להתפטר ( או אם יהיה אפשרי לבקש שיפטרו אותי..) ואז לחכות 3 חודשים עד לאבטלה זה לא נותן לי כלום כי אני רוצה להתחיל לחפש עבודה חדשה ולא לשבת בבית אחרי החצי שנה..
שורה תחתונה.. האם זה אפשרי ככה?. לעשות הפוך על הפוך כזה??
קיבלתי הודעה למייל שחיים רייזלר ענה לי.. אך אינני רואה מענה...
לכי בדרך הארוכה היא הקצרה ביותר:
האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?
אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר