שמעתי שיולדת זכאית לשהייה של 5 ימים במחלקת יולדות אך בתי החולים לא מיידעים את היולדת על כך. האם זה נכון?
אמהות - מענק אשפוז
תשלום הוצאות אשפוז בגין לידה ישולמו ישירות לבית החולים על-ידי המוסד לביטוח לאומי, עבור אותן נשים הזכאיות גם למענק לידה. מענק האשפוז הוא תשלום אחיד וסכומו נקבע בתקנות - 10,098 ש"ח (החל ב- 01.09.2010) .
נוסף על מענק האשפוז משולמת ישירות לבית החולים גם תוספת בגין אשפוז פג - 152,634 ש"ח (החל ב- 01.09.2010) , בתנאי שמתקיימים התנאים האלה:
1. משקלו של היילוד עד 1,750 גרם.
2. היילוד אושפז לפחות ארבעה ימים במחלקה לטיפול נמרץ ביילודים.
תושבת ישראל או אשת תושב ישראל שילדה בחו"ל, או שילדה בארץ בבית חולים שאין לביטוח הלאומי הסכם עמו, תגיש לביטוח הלאומי תביעה למענק לידה ולמענק אשפוז.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
