אני קיבלתי מכתב פיטורים ומיד חיפשתי עבודה חדשה, לא חתמתי בלישכה ושבועיים אחרי הפיטורין התחלתי עבודה חדשה .אחרי שבועיים נאמר לי שאני לא מתאימה . התחלתי לחתום בלישכה והסכום שקיבלתי מביטוח לאומי היה לפי העבודה הראשונה, לאחר שביטוח לאומי קיבל ממני את התלוש האחרון של אותם השבועיים מהעבודה החדשה הם הכניסו אותו לשכלול וזה פגע בדמי האבטלה שלי. יש מקום לתבוע?
יש מקום לפנות לבטוח לאומי, ולהסביר, כי היה ניסיון מצידך להשתלב במעגל העבודה, מבלי להזדקק לדמי אבטלה, אלא, שהניסיון לא צלח, ואת מבקשת לקבוע את גובה דמי האבטלה , כפי, שהיית זכאית מלחתחילה.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
עם הגשת התלוש האחרון צירפתי בקשה כזאת ללא תועלת. אני מרגישה שאי צדק נעשה פה, מה אני יכולה לעשות?
סכומי דמי אבטלה נקבעים לפי שכר העובד ברוטו לפני תקופת האבטלה לזכאים לדמי אבטלה.
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, את רשאית לערער לפני בית הדין לעבודה.
את הערעור עליך למסור לבית הדין לעבודה בתוך 12 חודשים מיום שקיבלת את ההודעה הכתובה של המוסד לביטוח לאומי בדבר החלטתו.
על החלטה של בית הדין האזורי אפשר לערער לפני בית הדין הארצי, ירושלים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר