שלום לך גבירתי.
עברתי ועדה רפואית בביטוח לאומי בעקבות דכאון קשה פרופיל 21 והצגתי מסמכים מצהל(הפרעה תפקודית קשה וקבועה) והפרעת אישיות גבולית.לפני שנה נפטרו הורי ואני לא יכול לעבוד בשום עבודה עקב התפרצויות כעס וזעם. ויש לי בעית הסתגלות חברתית.הוועדה לא אישרה לי נכות.למרות כל האישורים והנתונים. מצבי הנפשי הולך ומדרדר. אני מקבל כדורים מירו 30MG וגם ציפלוקס אני בקושי מתפקד בחיי היום יום ויש לי מחשבות אובדניות קשות ולא יודע מה לעשות.
הגשתי הבוקר ערעור לוועדת נכות שהיתה לי 28%רפואי.
בנוסף הגשתי מסמך רפואי מפסכיאטר מומחה בריאות הנפש
ובו כל האבחנות והמצוקה שאני נמצא בה.
ומכתב אישי שבו מפורטים כל הבעיות הרפואיות שלי.והוא רשם לי שאני אלכוהליסט ויש לי הפרעת אישיות קשה. ואי תפקוד.
בביטוח לאומי אמרה הפקידה שיקראו לי לוועדת רפואית
האם זה נכות? או שפוסקים לי נכות?(כמה זמן זה לוקח?)
כפי שראתי באינטרנט היה רשום שיש וועדה שמחליטה בענין.מי אלו הרופאים שיושבים בוועדה? על סמך מה הם מחליטים?
תודה על כל תשובה ושבוע טוב
שלום רב
בהמשך להודעתי הנה חלק ממה שרשם הפסכיאטר.
אשמח לכל תשובה או עידוד בענין הערעור בוועדת נכות .
תודה רבה,
להלן חלק מהמכתב.
"רשם לי כך :פנה ביוזמתו יחד עם אישתו עקב רגזנות הפרעות שינה ואי תפקוד
במשפחה ידוע על מחלות גופניות (CP ועוד) נפשיות שוחרר מצהל פרופיל 21 עקב הפרעת אישיות
מצטבר B. מתאר אלימות כנגדו בילד מצד האב. מתאר את חייו כסבל מתמשךכמו כן שותה בקבוק וודקה בשבוע..
מאז הצבא לא עבד בשום עבודה מסודרת לא רכש מקצוע. מתוארת חוסר יציבות בהתנהגות מאז הצבא.
התפרצויות זעם, הפרעות בשינה חרדות וסיוטים לדבריו עבר הרבה התעלוליות בחיים נשוי 8 שנים.
נסיונות בבליעת כדורים בלחנוק את עצמו להרביץ לעצמו ולחבוט בראשו, יש חתכים בידים
בעברו הרבה נסיונות אובדנים. שומע קולות ודמויות של אנשים שמתו והיו אומרים שבאו לקחת אותו וזה קורה בשינה ובערות.
מתאר התנהגות קומפלסיבית קשה.יש פגיעה תפקודית קשה אינו עובד ואינו מקיים חיי משפחה מסודרים.
זקוק למעקב פסכיאטרית במרפאתנו ומעקב רפואי.
אבחנות שלי שהוא רשם :personality disorder nec ו-alcohol abuse -continuous"
תודה ממני בן
גם אני הגשתי בקשה לנכות כללית ,ובועדה הרפואית נקבע לי 40 אחוז,הגשתי ערר וקיבלו את הערר ,קבעו לי 100 אחוז נכות זמנית לשנה,יקראו לך לוועדת ערר ,שם יושבים רופא פסיאכטר מומחה ואם כל החוות דעת שהגשת ייתכן ויהפוך את ההחלטה הראשונה.
לוועדת עררים חיכיתי חודשיים,בינתיים את יכולה לבקש הבטחת הכנסה וכל עוד את מחכה לערר ,לא שולחים אותך לעבודה .
בהצלחה
חייגיתי לביטוח לאומי אמרו שהערעור התקבל והזמינו את התיק שלי. כרגע אני ממתין לוועדת ערערים שתזמין אותי. אני בקושי חי המבצ שלי קשה ביותר אני מקווה שיבינו את המצב ולפי המסמכים שיש ברשותם.
אשמח לקבל את דעתה של גברת טובה בענין
תודה רבה ויום טוב
אכן, יזמנו אותך לוועדה, זה יכול לקחת, בין חודש לחודשיים, אולי פחות, תלוי בעומס.. תהיה מצוייד בכל המסמכים, טוב גם להצטייד בדו"ח סוציאלי מהרווחה, שמתאר את מצבך המשפחתי והתפקודי, ובינתיים, אתה יכול לתבוע הבטחת הכנסה.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
שוחחתי עם הרווחה היום אמרו לי שהם מוכנים לתת לי אישור שאני מוכר ברווחה. ואם ביטוח לאומי יבקש דוח הם ימסרו להם אישית. זה בסדר ככה? גם האחים שלי מוכרים ברווחה הם מטופלים ע"י קרן החסוים ואקים.
אם אני אביא מכתב שאני מוכר ברווחה לוועדה זה יעזור משהו?
אני במצב נפשי מאוד לא טוב.
לפי מה שרשמתי לך שהפסכיאטר רשם לי מה דעתך?
תודה על כל תשובה ותבורכי אמן
מעולה. כל עזרה, שתתמוך בבקשה שלך היא תורמת.. אתה לא לבד, כולם רוצים לעזור ותמוך, הכי חשוב, שתשאב מהתמיכה ואהבה , כח לחזור ולשקם את עצמך, ולחיות כאחד האדם..
יישר כח,
עו"ס טובה יששכרי
ליל מנוחה לך.
תודה רבה לך על העידוד. אני לא רוצה להפריע לך .אבל את לא יודעת כמה סבל וכאב אני עובר בחיים איבדתי את שני הורי לפני שנה וקצת. אין לי כל מקורות הכנסה רק אישתי מקבלת 1300שקל נכות 60אחוז צמיתות. רוצים לפנות אותנו מהבית ואני כרגע עומד במצב לא הכי טוב. ההוצאות של הבית שכירות אוכל וכלכלה קשים ביותר. אני מקווה ומתפלל לבורא עולם שמי שיושב בוועדת ערערים יהפוך את ההחלטה של הביטוח לאומי. נתנו לי רק 28 אחוז רפואי למרות כל האבחנות והמסמכים. אני מקוהו שיהיה טוב ושיכירו בי ובמחלות שלי
אני חי על כדורים לא מצליח לעבוד בשום מקום עבודה בדכאון וחרדות רבות. עברתי בחיי הרבה סבל וגם התעללות בילדותי ובבגרותי. הכל רשום בוח של הפסכיאטר מבריאות הנפש. בתקווה לבשורות טובות אמן
תודה לך גבירתי על ההקשבה ממני בן
שלום בן,
הועדה הרפואית לעררים מוסמכת לדון ולהכריע בעניינים העולים בפניה במסגרת הערר, אף אם לא נדונו בועדה הרפואית מדרג ראשון.
הועדה סוברנית לקבוע דרגת נכות צמיתה וכן את דרגת הנכות, גם במקרה בו קבעה הועדה הרפואית מדרג ראשון נכות זמנית.
סמכויות הועדה- קבועות בתקנה 30 לתקנות הנכות, שזו לשונה:
(א)"ועדה לערעורים רשאית לאשר החלטת הוועדה, לבטלה או לשנותה, בין שנתבקשה לעשות זאת ובין שלא נתבקשה, בין שהמערער הוא הנפגע ובין שהוא המוסד".
בבג"ץ 296/83 וייס נ' הוועדה הרפואית לעררים (להלן:"הלכת וייס") עפ"י תקנות מס הכנסה, נקבע, לענין תקנת מס ההכנסה הזהה לתקנה 30 לתקנות, כי לוועדה הרפואית לעררים הסמכות, ללא קשר לנוסחו והיקפו של הערר כפי שהוגש ע"י העורר, לקבוע את דרגת הנכות בהתאם לשיקולה ומצפונה המקצועי".
"בעקבות אותו בג"ץ נפסק ע"י ביה"ד הארצי לעבודה, כי וועדת העררים מוסמכת לדון אף בפגיעה שלא עררו לגביה, אולם בטרם פועלת הוועדה כאמור, עליה להעמיד הנפגע על כך שקיימת אפשרות שאחוזי הנכות שנקבעו לו בדרג הראשון - יופחתו.......
.......לאור האמור לעיל, יש לקבוע עפ"י הלכת וייס, כי בסמכות הוועדה הרפואית לעררים לקבוע דרגת נכות יציבה לא רק במקרה שהוגש אליה ערר בענין זמניות דרגת הנכות, אלא אף בהעדר ערר באותו הענין".
ולבסוף, מומלץ להסתייע בעו"ד הבקי בתחום, בבואך לערער בפני ועדת העררים למיצוי כל זכויותך שכן, הועדה מעבר להיותה ועדה רפואית לעררים, היא גם ועדה מעין שיפוטית וניתן לערער על החלטותיה לבית הדין לעבודה רק בשאלה משפטית.
בריאות והצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר