שלום,
אבקש לדעת כיצד עובדת הפרוצדורה של בקשת דמי לידה. אני בחודש שמיני להריון עדיין עובדת במקום עבודה פחות מ-10 חודשים. זהו מקום עבודה שעזבתי וחזרתי אליו באותה שנה, ובין לבין עבדתי בעוד עבודה 3 חודשים שממנה פוטרתי ויש לי תלושי שכר ומכתב פיטורין.
כיום כשאני אבוא עם מילוי הטפסים למקום העבודה הנוכחי הם לא יכולים לכתוב שכר ב-10 חודשים אחרונים משום שחזרתי לשם רק לפני 5 חודשים. והמעביד הקודם לא ימלא לי את הטופס בטוח היחסי עבודה הסתיימו ממש לא יפה והגעתי איתם להסתדרות העובדים כדי לקבל את המגיע לי.
כיצד ניתן יהיה לקבל דמי לידה אם אין לי אפשרות לפנות למעביד הקודם שבעצם משלים את מכסת החודשים ל-10 חודשי עבודה כמו בתנאי זכאות הדמי לידה.
כמו כן, אשמח לדעת מתי אני עושה את כל מילוי הטפסים, לפני הלידה? אחרי הלידה?
וגם מה הפרצורה לקבלת מענק לידה. זאת לידה ראשונה שלי.
תודה
אפרת
זו לידתך הראשונה לפי עדותך, אז ראשית מזל טוב ולידה קלה.
נושא דמי הלידה הוא ארוך ומפורט ועל מנת לאפשר לך לקבל את מירב המידע בנושא, אני מפנה אותך לאתר הבטוח הלאומי ללשונית - דמי לידה.
מימין לדף באתר הבטוח הלאומי, ישנו תפריט מפורט של נושאים נוספים שיוכלו לעניין אותך.
ושוב מז"ט והצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
על המעסיק למלא את הטפסים בהתאם לחוק, אין מעורבות של רגשות, או לא נעים.. תעבירי להנהלת החשבונות את הטפסים ובקשי למלא אותם., או תפני בכתב למעסיק ובקשי למלא את הטפסים. בכל מקרה, תגישי את התביעה לבטוח לאומי, בצרוף המכתב שבקשת מהמעסיק למלא את הטפסים כחוק. את התביעה את מגישה לא מוקדם מתשעה שבועות סמוך לתאריך הלידה המשוער, ולא יאוחר מ12 חודשים מיום הזכאות לדמי לידה. לאחר הלידה, ביום השחרור מבית החולים, מגישה לס' בטוח לאומי באמצעות בית החולים בו היתה הלידה. מביאה תעודת זהות שלך ושל בעלך,מוסרת חשבון בנק, והמענק יועבר תוך חודש לחשבון הבנק. מענק ע"ס 1652 ש.ח. לילד ראשון.
בברכת לידה קלה ומזל טוב
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר