הינני אקדמאית ועובדת במקצוע 4 שנים אך ברצוני להתפטר. יש לי כמה שאלות בנוגע לדמי האבטלה:
1. במידה ואין לי מחסת ימיי חופש כרגע (והנני עדיין עובדת )וכעת אני אקח ימי חופש אשר ירדו לי במשכורת הקרובה, כייצד יחושבו דמי האבטלה, האם הם לוקחים חודש בחודשו או שהם מחלקים את השכר ברוטו חלקי נטו הימים בהם עבדתי?
2. במידה והשכר הוא גלובאלי(וגם מצויין כי ההפרשות לקופ"ג וקה"ל היא מהשכר הגלובאלי) אך בתלוש שכר מצויין כי ישנו שכר יסוד וגמול שעות נוספות כיצד נקבעים דמי האבטלה?
3. כיצד מחושבים דמי האבטלה (האם לוקחים את השכר ברוטו (חייב ב.ל), האם מגולם לדמי האבטלה גם הנסיעות?
תודה רבה,
מיכל
דמי אבטלה משולמים בברוטו,סה"כ 175 יום, 125 יום ראשונים לפי 332.28 ש.ח. ליום , סכום מירבי, ומהיום ה - 126 לפי 221.62 ש.ח.
בתביעה לדמי אבטלה, עליך לצרף 18 חודשי עבודה, ועל פיהם , הפקיד יוכל לחשב לך במדויק , מה הקצבה המגיעה לך.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
תודה על התשובה, אך באתר הביטוח הלאומי רשום כי תשלום דמי האבטלה מחושבים על פי 3 החודשים האחרונים, אז האם זה באמת כך או על פי 18 החודשים האחרונים?
בנוסף לא הבנתי את התשובה לגבי ימיי החופשה, נניח שכיום אין לי ימיי חופשה ואני לוקחת שבוע חופש אשר מקוזזים לי מהשכר האם הביטוח הלאומי מחשב את דמי האבטלה כאילו השכר שלי הוא נמוך יותר, או שהוא מוריד מהחישוב גם את הימים בהם לא עבדתי ?
תודה,
מיכל
חישוב דמי האבטלה, יחושבו על פי השכר , טרם ההפחתה של ימי החופשה. המסמכים, שעליך לצרף לתביעה:18 חודשי עבודה או אשור מעסיק על תקופת העסקה ועל השכר, שם רשומים הימים, עבורם חושב השכר,/או שני הדברים גםיחד, על פי שקול דעת של הפקיד, לצורך חישוב
הסכום.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
