בתשובה שהחזירו לי מביטוח לאומי , אמרו לי שלא צברת את תקופת העבודה הנדרשת כתקופת אכשרה המזכה בדמי אבטלה( צברת 274 מתוך 300). יש לי שתי שאלות:1. האם עבודה של מס' ימים בחודש מזכה אותי בחודש שלם או רק באותם מס" ימים.
2. האם מחשבים את חופשת הלידה והחל"ת (אחרי לידה).
3. מה זה סיוע משפטי ומה זה עוזר לי והאם זה לוקח הרבה זמן?
שלום לארה
התקופה שקדמה להיותך מובטלת ובה שילמת דמי ביטוח אבטלה, מכונה תקופת אכשרה. תקופת אכשרה מצריכה כי ב- 540 הימים שקדמו לאבטלה שילמת לפחות במשך 360 ימים דמי ביטוח אבטלה (למי שלא מקבל משכורת חודשית אלא יומית, נדרשים רק 300 ימים). לא חובה ש-360 הימים יהיו רצופים.
מי שקיבל דמי אבטלה, מצא עבודה ופוטר שוב לאחר פחות מ- 360 ימים, רשאי לבקש דמי אבטלה שוב (לא עבר תקופת אכשרה חדשה נדרשת).
עובד במשכורת חודשית, היוצא לחופשות, שבת, חגים, אם עבד לפחות 18 ימים בחודש, ייחשב לו כאילו עבד 25 ימים באותו החודש.
תקופת האכשרה כוללת ימי עבודה, ימי אבל, ימי מחלה ששולמו בגינם דמי מחלה, ימים שעבורם שולמו דמי לידה, דמי פגיעה בעבודה וגמלות לשמירת הריון. חל"ת מטעם המעביד- ייחשבו החודשיים הראשונים מהחופשה.
תקופת האכשרה לא כוללת ימי מחלה שעבורם אין זכאות לדמי מחלה או תאונה, ימי אכשרה מקצועית שאושרו על ידי לשכת התעסוקה, היעדרויות מהעבודה שלא מרצון העובד, חופשות לידה ובכלל זה ימי שמירת היריון וחופשה ללא תשלום (חל"ת) לאחר הלידה.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר