המעביד שלי הודיע לי על הפחתת שכר חד צדדית של 15%. התייעצתי עם פורום דיני עבודה ושם כתב לי העו"ד שאני יכולה להתפטר בדין מפוטרת ולתבוע את פיצויי הפיטורין. שאלתי היא: איך אהיה זכאית לדמי אבטלה? בעקרון צריך לבוא ללשכת עבודה עם מכתב פיטורין אז איך אוכל להתחיל לחפש עבודה דרך הלשכה ולהחתים פעם בשבוע אם אין לי מכתב רשמי המעביד?
ענת שלום,
ברגע שתתבעי את המעביד בבית הדין האזורי לעבודה, ותזכי בפיצויי הפיטורין, את יכולה לקחת את פסק הדין שבו נקבע כי פוטרת, ולהשתמש בו כמכתב פיטורין בלשכת התעסוקה.
בברכת הצלחה,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
יש להדגיש כי מעבר להמתנה לפסק הדין אשר יכריע בשאלה המשפטית האם המדובר בפיטורים כדין, הנך יכולה ואולי אף רצוי להציג בפני לשכת התעסוקה והמוסד לביטוח לאומי פרטים נוספים כגון תלושי שכר והצהרה על הנסיבות שהובילו להתפטרות על מנת שתוכלי כבר אולי כבר לקבל זכאות מבלי להזקק לפסק הדין בעניין.
חשוב ביותר - יש להירשם כבר מרגע הפסקת העבודה בלשכת התעסוקה על מנת שתוכלי להיות זכאית לתקופה זו רטרואקטיבית לכשתוכר ההתפטרות כפיטורים כדין.
בברכה הצלחה,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר