שלום רב,
אני כרגע בהריון בשבוע ה 22 וכבר כמה חודשים שאני לא מסוגלת לעבוד, אני מאוד חלשה בקושי יוצאת מהבית בגלל סחרחורות ובחילות וכבר הייתי במיון בגלל התעלפויות במקום העבודה ואפילו באמצע הרחוב ( עבודתי זה טלמרקטינג) עבודתי דורשת הרבה אנרגיות שאין לי וכבר חודש שאני בחופש מחלה אבל הוא כבר נגמר והבדיקות יוצאות תקינות מה שאומר שפשוט אני מגיבה ככה להריון. עכשיו רופא נשים שלי לא רוצה לתת לי אישור לשמירת הריון כי הוא אומר שגם ככה בביטוח לאומי זה לא יאושר לי כי זה לא סיבה. אך עובדה שאני לא יכולה לעבוד ואין לי משכורת מה אני יכולה לעשות בנדון??? בבקשה תעזרו לי לא יודעת לאן לפנות..המון תודה מראש!!!!
מרינה שלום,
גמלה לשמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצת להיעדר מעבודתה בזמן ההריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר הנובע מההריון, הגמלה נועדה לפצות את האשה על אובדן שכרה בזמן היותה בשמירת הריון.
לטעמי, הרופא שלך איננו צודק בכך שבביטוח לאומי זה לא יאושר לדבריו.
זאת משום שלאחר התקופה ראשונה בת חודש ימים שכבר סיימת, עדיין מגיעות לך תקופות נוספות בגין שמירת הריון בת 14 ימים לכל תקופה, אך לצורך כך צריך לקבל את אישור הרופא.
אז נא לגשת לרופא לקבל אישור על תקופה של 14 ימים לפחות ולהמשיך הלאה.
באם הרופא איננו מסכים תמיד תוכלי לפנות לרופא אחר לקבל חוות דעת נוספת.
לפי דעתי אסור לווותר !
שיהיה בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר