עברתי תאונה במקום בעבודה שבו אני עובד שמונע ממני לחזור לעובד. מה ההליכים שעלי לנקוט על מנת לקבל את מלוא זכויותי. אציין המשכורת שלי התבססה על שכר מינימום+טיפים .
בשאלתך חסרים פרטים רבים ולכן אשיב באופן כללי בלבד.
במקרה שבו עובד נפגע במהלך עבודתו ניתן לפנות לביטוח הלאומי לקבלת דמי פגיעה ותביעה לקביעת דרגת נכות. בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו לך ייתכן ותהיה זכאי למענק ו/או קצבה חודשית.
במידה והתאונה ארעה בשל רשלנות מעבידך ו/או גורם אחר אתה יכול לתבוע אותם בתביעת נזיקין.
במידה ובוטחת בפוליסות (כגון: נכות מתאונה או אובדן כושר עבודה) ייתכן ואתה זכאי לתבוע את חברות הביטוח.
מומלץ לפנות לעורך דין בעל ניסיון בתחום לקבלת ייעוץ פרטני.
בברכה,
ניצן מרום, עו"ד
אילו פרטים חסרים ?
הקביעה של ביטוח לאומי היא על מסך חומרת הפגיעה ? אין קשר למשכורת שהרווחתי לפני כן ? . אני שואל מיכוון שכמו שציינתי רוב המשכורות שלי הייתה טיפים -כלומר כסף שחור .
מי הגוף שקובע האם הייתה רשלנות ?
מה קורה במידה ואיני מבטוח בעבודה ?
שלום דוד!
כל תאונה בעבודה מחייבת בשלב הראשון "הכרה כנפגע בעבודה ע"י הבטל"א באמצעות הגשת תביעה להכרה כנפגע בעבודה ותשלום עבור ימי פגיעה בעבודה (סה"כ עד 90 יום) וזאת תוך 12 חודשים.
יש שוני בין עצמאי לבין שכיר באופן ההכרה והתשלום שאין זה המקום לפרטו וניתן לפרטו ביעוץ אישי. הדבר קשור בפרמטרים רבים ובהם לגבי עצמאי תשלום דמי ביטוח לאומי לפי מקדמות לפני התאונה ועוד.
לאחר שהבטל"א הכיר בתובע כ"נפגע בעבודה", ניתן להגיש תביעה להכרה בנכות מעבודה. ועדה רפואית תקבע את נכותך. עד 20% משולם מענק שהוא 75% מהשכר הקובע ומעל 20% משולמת גמלה בהתאמה לשכר הקובע שהוכר לצורך החישוב. את ההפרש של 25% ניתן לתבוע מחברת הביטוח אם בוטחת בגין אובדן כושר עבודה ושכיר אמור להיות מבוטח ע"י המעביד בביטוח חבות מעביד.
תביעה כנגד המעביד או חברת הביטוח במקרה ואתה עצמאי שמבוטח באובדן כושר עבודה אינה קשורה לביטוח הלאומי ומוגשית בנפרד.
אשמח לסייע מעבר לאמור בתשובה במידה ותשאיר בפורום מיל לצורך חזרה אליך.
יגאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר