שלום לכם - פניתי למענה הטלפוני בביטוח לאומי אך לא ברור לי עד כמה התשובה שקיבלתי אכן וודאית וסופית - להלן נתונים כלליים:
שמי גל, עובד "היי טק" רווק בן 34, בתאריך 30-6-2009 פוטרתי מעבודתי עקב סגירת החברה בה עבדתי בשכר חודשי מלא (החל מ01-1-2008).
בזמנו לא נרשמתי בלישכה או הגשתי תביעה לקבלת דמי הבטלה (קיוויתי להתחיל לעבוד במהרה ולא להזדקק לסיוע).
החלתי לעבוד שוב רק בתחילת 8-2010 (שמינית משרה ומשכורתי כרגע נעה סביב 1500ש"ח לחודש).
הצלחתי להסתדר איכשהו אך כבר נהיה קשה - לא הגשתי עד היום בקשה לדמי אבטלה ותהיתי האם עדיין יש אפשרות כזו - לפחות על חלק מהתקופה בא הייתי מובטל.
מה לגבי השלמת\הבטחת הכנסה כרגע?
תודה מראש,
גל
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה.
עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה :
הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת.
המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו.
חבר קיבוץ או מושב שיתופי.
תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*.
אם אתה מובטל עליך להרשם מיידית בלשכת התעסוקה ע"מ שזכויותיך לא יפגעו.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
תודה על התשובה - אני מבין אם כך שמדובר ב"השלמת הכנסה" ולא "הבטחת הכנסה".
כרגע אני עובד, כאמור (שמינית משרה) ובעיקר רציתי לברר האם ניתן בכלל לקבל "דמי אבטלה" רטרואקטיבית על התקופה בה הייתי מובטל ?
או האם דמי האבטלה ניתנים אך ורק במידה ואני מובטל כרגע?
ושוב תודה,
גל
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה:
א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך.
ג. אתה מובטל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר