שלום יש לי שאלה לגבי תשלום דמי לידה. אני בת 18 והייתי צריכה להתגייס לצבא מיד לאחר סיום תיכון אבל גיליתי שאני בהריון ,לא עבדתי לאחר קבלת הפטור מהצבא כי לא קיבלו אותי לעבודה כששמעו שאני בהריון.יוצא שאין לי ימי עבודה בכלל. האם אני זכאית לקבלת דמי לידה???
כרגע אני בשבוע 30 להריון.
מאחר ולא עבדת כלל, תהיי זכאית למענק לידה בלבד.
איחולים ללידה קלה,
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
אין איזה שהו יוצא דופן בעיניינים כאלה ??? כי כעיקרון בגלל שלא עבדתי לא שילמתי דמי ביטוח לאומי... יש אפשרות באיזה שהיא צורה להשלים את הפער???
אני ממליצה לפנות לפקיד המוסד לבטוח לאומי לייעוץ בעיניינך.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
פניתי לפקיד הסברתי את כל המצב הוא אמר לי אין לי יותר מידע לתת לך אני לא יכולה לעזור לך .אם לא עבדתי אז נקודה לא מגיע לך כלום.
מענק לידה משולם לתושבת ישראל, או אשת תושב ישראל, גם אם הלידה היתה מיחוץ לישראל, או לאשה שעובדת בישראל ששה חודשים רצופים. על פי המידע, את משוייכת לקריטריון הראשון, כתושבת ישראל, ועל כן זכאית למענק לידה.
אשמח לעזור,
בברכת הצלחה
עו"ס טובה יששכרי
מענק לידה אני יודעת שמגיע לי. אני מדברת על דמי לידה ,האישה צריכה לעבוד כמינימום חצי שנה לפני שיצאה לחופשת לידה, העניין הוא שאני אפילו לא הייתי בת 18 לפני חצי שנה והייתי תלמידת תיכון ולאחר שסיימתי אותו לא קיבלו אותי לעבודה כששמעו שאני בהריון, ככה או ככה לא יכולתי לעבוד.
אני גיליתי רק אתמול שגם מי שלא עובד צריך לשלם דמי ביטוח לאומי גם אם אין לו הכנסה ,אז אולי אם יש אפשרות להשלים את הפער של החצי שנה שלא שילמתי אותם וזה איך שהו יעזור בנושא???
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר