אני עצמאי שמרוויח 2500 שקל בחודש. אם מגיע לי השלמת הכנסה, איך אני מקבל אותה, הרי דורשים חתימת מעביד ואין לי מעביד ואין לי תלוש משכורת. שאלה שניה, האם כמקבל השלמת הכנסה יש איזו בעיה שנוצרת בבנק? נניח ביטול מסגרת עו"ש? ביטול הוראות קבע? האם יש משהו כזה? תודה
השלמת הכנסה
קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה.
עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
פירוט יתר באתר הבטל"א דף הבית > קצבאות והטבות > הבטחת הכנסה > תנאי הזכאות.
יגאל כהן, עו"ד
התמחות בביטוח לאומי, דיני עבודה, נכי צה"ל -משהב"ט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
האם מי שמקבל השלמת הכנסה יוצר לעצמו בעיות בבנק, נניח שלא יתנו לו הלוואות, או לא ויזה, או לא לשלם הוראות קבע או לא לקבל מסגרת אשראי?
האם גם עצמאי מקבל זאת למרות שאין לו איך "להחתים" טופס מעסיק?
השלמת הכנסה, אינה הבעיה, הבק יסכים לתת הלוואות, ומסגרת אשראי בהתאם למערכת היחסים, והמעמד שלך, האמון שהבנק מסב לך בהתאם להתנהלות שלך בבנק, כמו עמידה במחויביות, אין החזר צ'קים וכו'.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
שמרוויחה רק 2500 שקל לחודש, האם מגיעה לי השלמת הכנסה ואם כן כמה? קראתי באתר שזה 2700 שקל. אבל האם זה באמת 2700 שקל או רק ההפרש בין 2500 שאני מרוויחה ל 2700 שנותנים???
כלומר... האם שווה לי לגשת לקבל השלמה כשזה 200 שקל? או שלא הבנתי נכון וכאמור יגיעו לי 2700 שקל או דומה לזה למרות שאני מרוויחה 2500? תודה
לפי מה שאני יודע, תהיי זכאית גם להנחה של 80% בארנונה 33% בתחבורה ציבורית ופטור מתשלום אגרת טלוויזיה.
מאחר והשאלה שלי עוסקת בנושא דומה אני מצרף אותה לשרשור הזה.
במידה ואכן בעל עסק עצמאי זקוק להשלמת הכנסה, האם תפנה אותו לשכת התעסוקה לעבודה נוספת כשכיר? - והרי מקבל הבטחת\השלמת הכנסה מחוייב לקבל כל עבודה.
אני שואל את השאלה הזו כבעל עסק שעובד מהבית, ולכן אפשר לטעון שאני יכול לפנות מזמני לעבודה במשרה נוספת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר