שלום. אני בן 37 מזה שנה וחצי חולה בתסמונת התשישות הכרונית. תבעתי נכות וביטוח לאומי הכיר בכך אך קבע לי רק 10 אחוזי נכות. בשנה הראשונה לא עבדתי כלל. מזה חצי שנה אני עובד 40% משרה. כבר עברה שנה מאז תבעתי את ביטוח לאומי...
האם מותר לי לתבוע שוב?
האם לתביעה חדשה יתייחסו על בסיס הישנה בה הכירו כבר במחלה?
לאיזו תקופה אחורה תתפוס תביעה חדשה? האם ביטוח לאומי יכול להפוך את ההחלטה שניתנה לפני שנה?
עליי לציין שני דברים: חברת הביטוח שלי הכירה ואני מקבל אחוזי אובדן כושר עבודה. בנוסף לכל אורך התקופה נוספו לי מסמכים רפואיים המחזקים את טענותיי ומצבי
תודה
דרור שלום,
על פי תקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (בדיקה מחדש ותביעה חדשה), התשס"א - 2000, קיימת האפשרות של בדיקה מחדש למקבל קצבה.
עפי סעיף 2 לתקנות לא תערך בדיקה מחדש לנכה שמשתלמת לו קצבה חודשית אלא אם כן חלפו 6 חודשים לפחות ממועד הקביעה הקודמת שלפיה משתלמת קצבה.
אולם, מאחר ולא הגעת עם 10% לדרגת נכות מזכה עליך וככול הנראה תביעתך נדחתה, עליך בהתאם לסעיף 4 לתקנה להגיש תביעה חוזרת וזאת גם לאחר שחלפו 6 חודשים. במקרה שלנו מאחר וחלפה שנה הינך זכאי להגיש תביעה חוזרת למוסד לביטוח לאומי.
המוסד לביטוח לאומי יראה בתביעתך כתביעה חדשה ויוכל גם להפוך את ההחלטה שנתנה לפני שנה.
בהחלט תוכל להעזר במסמכים החדשים שנוספו לך להראות כי יש להגדיל את אחוזי הנכות שנפסקו לך.
גם אחוזי אובדן כושר עבודה המלווים בקביעות רפואיות של מומחים יכולות לעזור.
בהערת אגב אוסיף כי לא ניתן לערער על ההחלטה לפני שנה, שכן יש לך רק 30 ימים לערער על החלטה מסוג זה.
בברכה,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר