שלום
אני נשוי בפעם שנייה
עם גרושה + שלושה ילדים
לשנינו דירות
דירה האשה ריקה כבר שנה ומתגוררים בדירה שלי
האשה מקבלת מזונות על הילדים כ 2100 שקל דרך ביטוח לאומי, הגרוש כלל לא משלם אין לו עבודה מסודרת ואין עם מי לדבר
פקידה בביטוח לאומי הודיעה לאשה כי עקב זה שיש נכס לאשה הוא מבטלת את תשלום המזונות ולא אכפת לה שהדירה ריקה ולא מושכרת
ואף דורשת החזר רטורואקטבי על מה ששילמו לה
אגב שווי הדירה בעיירת פיתוח מאוד נמוך כ 230000 שקל, והדירה לא במצב טוב, ולא מושכת שוכרים.
האם זה חוקי מה שמסרו לה?
מה לעשות?
גם משכורת האשה מאוד נמוכה, עקב חוקי הביטוח לאומי האוסרים כמעט לחלוטין על אשה שמקבלת מזונות לעבוד
(מקזזים כמעט את כל מה שמרויחה מעל800 שקל
זכאים לדמי מזונות מן הבטוח לאומי, אשה או ילד, שיש בידיהם פסק דין למזונות, ואינם מקבלים מן החייב. הזכאות לדמי מזונות מבטוח לאומי, מותנית במבחן הכנסות. אשה, שאינה עומדת במבחן הכנסות, אינה זכאית לדמי מזונות מבטוח לאומי. ההכנסה יכולה להיות מעבודה, או גמלה המחליפה עבודה, כמו דמי פגיעה או פיצויי פיטורין, או מנכס, כמו שכ"ד, הון או רכוש.
במידה, וקיימת מסוגלות לעבודה, אני ממליצה להשתלב במעגל העבודה, על מנת להעניק לעצמה ולילדיה את המייטב,
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר