אני עובד משנת 1990 ועד היום כחובש נהג אמבולנס , בחברה פרטית ואני חסוף לרעש מזיק מעל 85 דציבלים , ביטוח לאומי דחה את תביעתי להקיר בירידה בשמיעה ,בטענה שמשנת 2005 העבירו את הסירנות לקידמת האמבולנס ועוצמת הרעש היא פחות מ-85 דציבלים .אני התחלתי להרגיש ירידה בשמיע וטינטון משנת 2008 מרעש מזיק של הסירנות באמבולנס. לטענתם יש להם בדיקות שנעשו על אמבולנסים משנת 2002/3 , כיום אני עובד על אמבולנס משנת 2006-2009 ובאמבולנסים הללו לא בוצעו בדיקות .מה עליה לעשות ?
יוסי שלום,
לפי המתואר מצבך המשפטי הוא לאחר התיקון בחוק המוסד לביטוח לאומי מתאריך 1.4.05.
לפי תיקון זה עליך להיות חשוף לרעש מזיק שלא פחות מ85 דציבל למשך 8 שעות לכל הפחות.
לפיכך אתה צריך לאסוף את בדיקות הרעש שנעשו בשנת 2002/03 ולבדוק האם יש שם רעש באמבולנס מעל 85 דציבל, באם התשובה הינה חיובית אתה בדרך הנכונה.
מעבר לזה על פי התיקון החדש צריך לבדוק את בדיקות השמיעה שנעשו לך ולראות האם יש ירידה של 20 דציבל בכל אחת מהאוזניים, אחרת לא תכנס לתנאי סף בחוק והתביעה שלך תדחה.
אפרופו דחיית תביעה, צריך לבדוק את דחיית התביעה הקודמת שלך, מפני שלטעמי חלף הזמן שלך להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה שכן עלפי התקנות ישנם רק 6 חודשים להגשת תביעה על החלטה של פקיד התביעות.
לסיום עליך לבחון את כל האמור לעיל על מנת לראות כיצד עליך להתקדם הלאה.
שיהיה בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
יוסי שלום רב,
ציינת שביטוח לאומי דחה תביעתך- מתי? מהי סיבת הדחייה?
לדבריך, האמבולנסים שאתה עובד עליהם כיום לא נבדקו...- תוכל לפנות לממונה הבטיחות במקום עבודתך בכדי שיזמין בדיקה של "בודק מוסמך" לרעש - בכדי להיות חשוף לרעש מזיק עליך להיחשף לרעש בעוצמה של 85 דצביל ל- 8 שעות או של 88 דציבל למשך 4 שעות או של 91 דציבל למשך שעתיים וכן הלאה...
אם אתה חשוף לרעש מזיק, ובהנחה שנגרם לך נזק שמיעתי, ניתן יהיה להתקדם הלאה.
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר