שלום, לאחר טיפולי פוריות קשים, נכנסתי להריון והרופא החליט שבגלל היסטוריה רפואית מסובכת, ההריון מוגדר כהריון בסיכון גבוה מאוד. בשלב ראשון דרש ממני לנוח חודש ימים בבית. בינתיים הודעתי לעבודה שאני בחופשת מחלה והבנתי שאם לאחר חודש הרופא יחליט שאני צריכה להשאר בבית, אהיה זכאית לשמירת הריון. בינתיים על החודש הנוכחי אקבל משכורת ע"ח ימי מחלה כי עדיין מוקדם מידי להגיש תביעה לביטוח לאומי. מה קורה לאחר החודש? אני מגישה תביעה לביטוח לאומי מההתחלה ומחזירה למקום העבודה את השכר ששלים לי בגין ימי המחלה? אודה לקבלת הסבר והנחיה. בתודה מראש.
ענת שלום,
גמלה לשמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצת להיעדר מעבודתה בזמן ההריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר הנובע מההריון, הגמלה נועדה לפצות את האשה על אובדן שכרה בזמן היותה בשמירת הריון.
אם לאחר חודש ימים עדיין את נדרשת לשמירת הריון מגיעות לך תקופות נוספות בגין שמירת הריון בת 14 ימים לכל תקופה, אך לצורך כך צריך לקבל את אישור הרופא.
אז נא לגשת לרופא לקבל אישור על תקופה של 14 ימים לפחות ולהמשיך הלאה והלאה ככל שתידרשי.
כעקרון המוסד לביטוח לאומי אמור לשלם את גמלת שמירת ההריון ולפיכך את תצטרכי להתקזז עם המעביד אשר משלם לך משכורת על חשבון ימי המחלה.
נ.ב. מזל טוב על ההריון לאחר טיפולי הפוריות הקשים.
שיהיה בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר