היי
אני כרגע בחופשת לידה מוארכת לחצי שנה שלאחריה אני מתפטרת רציתי לדעת האם אני זכאית לחתום אבטלה?מהאם זה מעכשיו או שרק נגמרת לי החופשה המוארכת? ולכמה חודשים אני זכאית?אם אני בת 21
מזל טוב!!!
תנאי זכאותך לדמי אבטלה:אם עבדת חודשי, 360 יום, שבעדם שולמו לך דמי בטוח בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, אם הפסקת את עבודתך מרצונך,עליך להתייצב בלשכת התעסוקה, אם יציעו לך עבודה מתאיה או הכשרה הולמת, ותסרבי, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה. במידה, והפסקת את עבודתך מסיבה מוצדקת, כמו הרעת תנאים, אומצב בריאות שלך או בן זוגך או ילדיך עליך להמציא את המסמכים המתאימים, להוכחת טענותיך.
בברכת חג שמח והצלחה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
האם לצורך טיפול בילדה זה סיבה מוצדקת?והאם המעסיק משלם בעבורי דמי ביטוח בתקופת הארכה?או שאני צריכה לשלם?
סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג – 1963 קובע כי עובדת אשר התפטרה תוך תשעה חודשים מיום שילדה, וזאת על מנת לטפל בתינוק, יש לראות דינה כמפוטרת.
לכל אחד מבני הזוג יש את הזכות להתפטר ממקום עבודתו לצורך טיפול בילד שנולד.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה:
א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך.
ג. אתה מובטלת.
עקרת בית- אישה הנשואה למבוטח, שאינה עובדת מחוץ למשק ביתה פטורה מתשלום דמי ביטוח לאומי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר