שלום לך
עברתי אירוע מוחי בעבודה והגשתי תביעה לנכות עבודה בהמשך הגשתי גם תביעה לנכות כללית וקבלתי 100 לצמיתות ( נוצרו בעיות נוספות כמו סוכרת ל.ד.ג ) ואני רוצה להשאר בתביעת נכות כללית השאלה היא האם אני יכולה לבטל את בתביעה של נכות עבודה והאם זה לא יעורר ספקות בביטוח לאומי ?
בנוסף, אשמח עם תוכלי ליעץ לי גם בזה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות , רגי הימנית נפגעה ברמה של שיתוק בנוני אני עם סד ואני לא יכולה לנהוג ולכן הפסקתי להיות עצמאית ואני חייבת לבקש שיקחו אותי כל פעם שאני צריכה רופא או טיפול ( עשיתי סיבוב ברכב במקום פתוח בכדי לראות עם אני יכולה לנהוג ברגל שמאל זה קשה מאוד ) האם יש אופציה של שעורי נהיגה לרגל שמאל ? האם יכולים לקחת לי את הרשיון ? מה עושים ?
מצבי הרפואי משתפר בעקבות הטיפול שאני מקבלת והתרופות והדיאטה ואני מפחדת שמא יבטלו לי את הנכות הכללית כי כבר עזבתי את מקום העבודה אני מעל גיל 50 אמא ל 6 ילדים מפחיד !
מה עושים ?
תודה וחג שמח והלוואי שתוכלי לעזור לי בכל השאלות האלו
נכה שהוכר בנכות כללית וזכאי במקביל גם לנכות מעבודה יבחר את המסלול המתאים לו. להחלטה באיזה מסלול לבחור ומשמעויות מומלץ לפנות ליעוץ משפטי.
לגבי מגבלות בניידות. ניתן להגיש תביעה להכרה בניידות באמצעות הגשת בקשה לבדיקה ע"י ועדה רפואית של משרד הבריאות והמשך טיפול באמצעות הבטל"א, על בסיס קביעת הנכות של הועדה הרפואית ובהתאם להסכם הניידות שבין משרד האוצר לבטל"א.
חג פסח שמח ובריאות
יגאל כהן, עו"ד
התמחות בביטוח לאומי ודיני עבודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר