רציתי לדעת האם אני אהיה זכאית לדמי לידה במקרה הבא:אני עובדת בחברה מ- 16.2.09 עד היום ואני מתכננת לעזוב ברגע שאמצא מקום אחר השאלה היא אם אני אלד כשאני כבר במקום העבודה האחר יצא שעבדתי בה פחות מעשרה חודשים עד הלידה.האם אני עדיין אהיה זכאית לדמי לידה? כלומר האם הרצף של ה10 חודשים מתוך 14 או ה15 מתוך ה22 חייב להיות אצל אותו המעביד או שאני יכולה להחליף מעביד בלי שזה יפגע בזכאות לדמי הלידה? אני אודה לך על תשובתך
סעיף 48 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), תשנ"ה-1995, (להלן: "החוק"), קובע כי "היום הקובע" לענין בדיקת הזכאות לדמי לידה הוא "היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה".
לפיכך, כאשר עובדת הפסיקה את עבודתה (כתוצאה מהתפטרות או פיטורים) בהיותה בהריון, היא זכאית לדמי לידה (בכפוף להתקיימות תקופת האכשרה).
סעיפים 53 ו- 54(א) לחוק קובעים כי שיעור דמי הלידה ליום יהיה שכרה הרגיל של האישה. שכרה הרגיל של המבוטחת מוגדר כסכום המתקבל מחלוקת הכנסתה ברבע השנה שקדמה ליום הקובע, בתשעים.
יש לקח בחשבון נתון זה לגבי גובה דמי הלידה להן תהיי זכאית בעקבות המעבר למקום העבודה החדש.
חג שמח ולידה קלה ובמזל טוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר