שלום רב מקווה אקבל מענה לתשובתי,
אני נמצאת החל מ.2.11 בשמירצ הריון שטרם הוגשה בפועל(צריך לחכות 30 יום)
אני נשואה,בהריון מטיפולי הפרייה ממושכים.
ההריון החל כשלישייה וכעת אני עם תאומים עברתי הפחתה של עובר אחד.
נמצאת ב"ה בחודש שביעי.
עכשיו פה מתחיל הת"סביך"
להריון נכנסתי בחודש מאי.
אבל מאחר וכל טיפול הוא טיפול ארוך ומצבי הנפשי בטיפול זה היה קשה מאד(לאחר שנתיים+ של טיפלים והפלה אחת ברקורד מאמינה שאתם מבינים)
בחרתי לצאת לחופשה ללא תשלום החל ממאי כלומר עוד במהלך הטיפול.
שהיצי בית ללא שכר עד עכישו וגם עכשיו עד שאגיש את הטפסים.
היום הייתי ביטוח הלאומי במטרה לבדוק מה כמה למה ואיך לגבי שמירת הירון
ממה שהבנתי מהם אני לא אקבל את שמירת ההריון..ביררתי ככה על הדרך עם המסמכים וזה לא שהגשתי כי עדיין מוקדם להגיש.
רק ביררה לי הפקידה
וטענה שבגלל שהייתי בחופשה לא תשלום שהחלה לפני שהייתי בהריון אני לא זכאית.להריון בפועל נקלטתי ב28.5 אבל לפי חישוב רפואי וגם מה שכתוב בשמירה זה 12.5 וכאמור מה1.5 אני בחופשה ללא תשלום.עניין של 11 ימים...
אני ממש מיואשת להגיש וחושבת כבר לא להגיש.
האם אין התחשבות במצבי בגלל הטיפולים?
עבדתי שנתיים ברצף וכאנמור לא פוטרתי ולא התפטרתי רק חופשה ללא תשלום מרצוני.
מה לעשות האם אכן אקבל סירוב?.?
ושאל הנוספת בדבר דמי הביטוח(התשלום לביטוח הלאומי)לא שיחמתי עד עכשיו עבור מאי עד עכשיו.
האם אני מחוייבת בתשלום או שבגחח היותי נשואה אני פטורה מכך?
ואם אני חייבת בתשלום יש לכם צושג כמה זה יעלה והאם עם ריהבת? ביררתי עם עשרות פקידות טלפוניות שלא אמרו שאני צריכה לשלם לכן לא ידעתי.
יש מה לעשות במידה שאקבל סירוב?
האם כדאי להגיש ולצרף מכתב של מה שכתבתי לך בדבר הטיפולים וכו"?
במידה ודבר לא יעזור וגם ערעור,האם אני יכולה להגיש הבטחת הכנסה או אבטלה מעכישו או שמאוחר מידי?
מקווה שתוכלו לעזור לי ולענות על שאלותיי לאור נסיונכם הרב,תודה
מורן שלום רב,
קצרה היריעה מלענות על כל שאלותייך, אבל אנסה בכל זאת:
אם יצאת לחל"ת עקב מצבך הנפשי, עלייך להצטייד במסמכים רפואיים המאשרים זאת.
לאחר מכן, תפני לביטוח לאומי ותבקשי להגיש בקשה מיוחדת בעניינך - יתכן ויאשרו לך לפנים משורת הדין.
בכל מקרה, כדאי להגיש בקשה בצירוף מסמכים המוכיחים את מצבך - גם אם לא יאשרו, עדיין תקבלי מכתב רשמי מביטוח לאומי ואז יהיה קל יותר להתמודד אם סיבת הדחיה...
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר