שלום . עו"ד יגאל . אני מקבל קצבת נכות , על רקע פסיכאטרי . קצבת הנכות משולמת לפי באופן מלא . דהיינו 100% , נכות . 50% רפואי . דרגה שמזכה אותי בפועל בכ - 2400 ש"ח . שכמובן לא מספיקה לכלום . כמובן שאני מנסה להישתלב חזרה במעגל העבודה . אך אני אחרי משבר עמוק וקשה , שלא מאפשר כל עבודה , ולכן זה יותר קשה למצוא . לכן ישנן העבודות הסוציאליות , ובוודאי שאני נעזר בהן , רק הן מציעות עבודה . של כ 3 עד 4 שעות ביום . שזה למצבי מתאים בהחלט , אך הבעיה העיקרית , שהתשלום הוא גם בהתאם , ברור שאני לא מצפה כשאני יעבוד 3 4 שעות ייקבל 2000 ש"ח בחודש , אבל מחיר מצחיק של כ 400 עד 500 ש"ח , זה פשוט מגוחך . עברתי התקף מאד קשה , לפני בערך 7 חודשים , שעדיין תוצאותיו מהדדות חזק מאד במוח . וקבלתי תוספת בביטוח לאומי - מ 40% נכות רפואית לכ- 50% רפואי . אבל ישנו מצב שעכשיו התוודעתי אליו , השאלה אם יש כאן משמעות שיכולה לתרגם את זה לתוספת באוחזי נכותי , ולהעלאת הקצבה . בהתקף האחרון היה צורך בכפייה לצערי הרב . נכנסו אליי הבייתה , בצורה מתוחכמת , שוטרי יס"מ עם אלות אולי 10 , ותפסו אותי , ולקחו אותי לניידת עם סורגים וקשרו אותי עם אזיקים בידיים וברגליים . לא מתאים לאשיותי כלל . אניך מכיר את עברי ואת סיפור חיי . אבל המעשה הזה לא התאים . כמובן שהיה צריך לאשפז אותי , אבל לא בצורה ברוטלית כזאת . לעניין עצמו . יש לי נזק היום מחוץ להתקף שנקרא PTSD . מהאירוע עצמו . ו ש א ל ת י .... היא . האם ישנו מצב בביטוח לאומי שיכירו בנזק זה . ויכולים להעלות לי את מצבי הרפואי . יש לציין שאני היום בן 31 רווק . גר לבד . בכחות עצמי . וזה לו מספיק לכלום . מים \ חשמל \ מיסים \ אינטרנט \ גז \ ועוד דברים אוכל \ לפעמים רוצים לקנות משהו מעבר . פשוט בלתי אפשרי . אני רוצה להדגיש כל חיי . עברתי למעשה התקף בגיל 17 ראשוני , וכ-13 שנה . חייתי כאחד האדם , עד לפני 7 חודשים שבה האירוע השני . שאני רואה אותו אירוע חמור מאד . (100 נכות , 50% רפואי , ולשאלתך דרגת אי כושר 75 % )בתודה , ניר .
אתה רשאי לבקש בדיקה מחדש של דרגת אי הכושר, אם עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של המוסד.
אם נוצרו עובדות חדשות הנוגעות למצב הרפואי או התעסוקתי, שיש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר, אתה יכול לבקש בדיקה מחדש, גם אם לא חלפו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה. לבקשה יש לצרף תעודות רפואיות ואישורים על הכנסות מעבודה.
שים לב!
בבדיקה מחדש לפי בקשת המבוטח רשאי המוסד לביטוח לאומי להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר ועל כן, יש לשקול את צעדיך באמצעות יעוץ.
על-פי חוק ביטוח נכות, לשיקום מקצועי זכאי מי שוועדה רפואית קבעה לו לפחות 20% נכות רפואית משוקללת לצמיתות; או שהוא בן/בת זוג של נכה שנקבע שאינו ניתן לשיקום מקצועי, והוא מתגורר באופן קבוע עם הנכה, ומשולמת בעדו תוספת בקצבת הנכות של הנכה, והוא לא הגיע לגיל הפרישה, ובתנאי שהוא עומד גם בכל התנאים האלה:
עקב הליקוי הוא אינו מסוגל לעסוק בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת.
הוא זקוק להכשרה מקצועית, כדי לחזור לעבודתו הקודמת או לעבודה התואמת את כישוריו לאחר הליקוי.
הוא מתאים לשיקום מקצועי, מסוגל לשתף פעולה בתהליך של שיקום מקצועי ולהשתלב כעובד רגיל בשוק העבודה הפתוח (להבדיל מעבודה מוגנת או נתמכת).
מומלץ כי תפנה בנושא בקשה לשיקום מקצועי לסניף הבטל"א הקרוב למקום מגוריך.
כל טוב ובריאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר