תודה רונן על התשובה אבל המעסיק לא רמז לי על פיטורים הוא מצמצם את המשרה .ואם יטען שצמצום המשרה זה לא בגלל ההריון אלא כי אני לא עובדת מספיק טובה . מה אם הוא מנסה למשוך את הזמן ולא לתת לי עבודה עד שחוזה עבודה שלי יסתיים?
דינה שלום,
לחידוד הנקודה של צמצום משרה, אסור לפי סעיף 9א לחוק עבודת נשים לפגוע בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת אלא בהיתר מאת שר התעשיה המסחר והתעסוקה, ולא יתיר השר פגיעה כאמור אם היא לדעתו בקשר לעילה שבשלה חלה אותה הגבלה.
(ב) בסעיף זה -
"פגיעה", בהיקף המשרה - למעט שינוי זמני בהיקף המשרה לפי בקשה שיזמו העובדת או העובד בשל מצבם הרפואי לפי אישור בכתב מאת רופא;
הסנקציה במקרה זו היא אחד מאלה, דינו - מאסר שישה חודשים או קנס.
לכן למעביד צריך להיות ברור שצמצום המשרה לא נובע משל היותך בהריון שכן עליו לקבל היתר משר המסחר והתעשיה או להיות חשוף לעונשים שקבועים קודם לכן.
את יכולה לפנות אל שר המסחר והתעשיה באם את מרגישה שנגרם לך עוול והשר יערוך שימוע למעסיק ואז יתברר האם הצמצום הינו בגין ההריון או כי אינך עובדת מספיק טובה. באם הוא ינסה למשוך את הזמן עד סיום חוזה ההעסקה תוך שאת עובדת בצמצום המשרה תוכלי לפנות שוב ללשכת שר התעשיה והמסחר.
במקרה והצמצום הינו על רקע מקצועי בלבד, קיימת לך האפשרות להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בדיני עבודה.
בברכה,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר