למומחים הנכבדים ערב טוב!
ערערתי לביה"ד על טעות משפטית ,שועדת עררים במל"ל עשתה בפרוטוקול שקבלתי,הערעור הינו בהקשר לתאריך ההכרה בפגיעה,ולא בדרגת הנכות.
האם בביה"ד יכולים לפתוח את הדיון מתחילתו להחזיר לועדה,ואז הועדה ע"פ סמכותה בחוק, יכולה לדון "כאילו" מחדש ולפסול/לשנות את ההחלטה הרפואית שקבלה לפני כן,שלגביה אין לי טענה או ערעור?
תודה תודה
אברמי
אברהמי שלום,
הוועדה הרפואית יושבת כגוף מעין שיפוטי ומשום הינה מחויבת להיות דייקנית ודקדקנית בקביעותיה לרבות תאריך ההכרה בפגיעה.
אי דיוק בקביעת תאריך הההכרה הינו עילה מספקת לקבוע כי נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה ולפיכך יש לך הזכות לערער על החלטת הוועדה.
בדרך כלל תאריך ההכרה הוא תאריך הפגיעה ומכאן חשיבות גדולה שכן הוועדה נוטה להעניק את הנכות על פי יום הפגיעה ואז התשלום מתחיל מיום זה, אך דבר זה אינו מחייב משום שניתן להעניק נכות גם על פי תאריך מאוחר יותר שבו הנכות נתגבשתה.
בית הדין מעניק פסק דין על סמך הסעד המבוקש בלבד ,במקרה זה תאריך ההכרה, והוועדה מחויבת לפעול באופן מצומצם אך ורק בהתאם לנקבע בפסק הדין, ומכאן אין חשש כי הוועדה תוכל לדון כאילו מחדש בנכות הרופאית ו/או לפסול ו/או לשנות את ההחלטה הרפואית שקיבלה קודפ לכן ושלה אין לך טענה או ערעור.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
תודה לך על תשובתך הבהירה בנושא
הבנתי את מצבי לאשורו,והודיעך בשמחה את תוצאות הדיון -אני מייצג את עצמי-בין את אזכה ובין עם אפסיד
ואני מאחל לך רק טוב
אברמי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר