שלום. בקרוב אני ובעלי עוברים לגור בחו"ל. אנו מעוניינים לבטל תושבות כיוון שפה לא תהיה לנו הכנסה שממנה נוכל לממן זאת ושם אנו נהיה מובטלים תקופה לא מוגדרת. אנו מתכננים לעבור לקנדה ואין לנו כוונה לחזור. מה התהליך לביטול תושבות? כמובן שאנו מודעים לשלילת זכויות ואנו מודעים גם לתקופת המתנה במידה ונרצה לחזור. האם ביטוח לאומי יכול להכריח אותי לשמור על תושבות, הרי אין לי מאיפה לשלם את זה? מה הסכום המינימלי לתשלום בהתחשב בעובדה שקנדה היא מדינה החתומה על האמנה עם ישראל. אם נצטרך לפנות לועדה מיוחדת אשר תדון בביטול תושבות, מה הכי נכון להגיד שם על מנת שיכבדו את רצונינו?
תודה רבה
מה הדין של אלה שיוצאים לחו"ל למגורים קבועים (הגירה) ואפילו לא מודיעים על כך לביטוח לאומי וכמובן גם לא משלמים? אם ניצא לחו"ל בלי להודיע ובלי לשלם, נוכל מחו"ל כבר לבטל תושבות? לא יעצרו אותנו בשדה תעופה, אם נחזור לביקור קצר?
תודה
האמנות לביטחון סוציאלי חלות על תושבי ישראל ועל אזרחי המדינות שעמן חתמה ישראל על אמנות, הנמנים עם אחת מהקבוצות הבאות:
א. תושב ישראל, שעובר להתגורר באופן זמני במדינה שעמה יש לישראל אמנה לביטחון סוציאלי.
ג. מי שהיה תושב ישראל וצבר תקופת ביטוח בארץ, ועבר להתגורר במדינה שעמה יש לישראל אמנה.
ד. תושב ישראל שעלה לארץ ממדינה שעמה יש לישראל אמנה לביטחון סוציאלי, וצבר שם תקופות ביטוח.
אמנות בינלאומיות - אודות האגף לקשרי חוץ
האגף לקשרי חוץ מופקד על יישום האמנות הנחתמות בין ישראל למדינות אחרות, והוא מסייע למבוטחים למצות את זכויותיהם על-פי האמנות בנושאי הביטוח והקצבאות.
להסדרת זכויותיך הסוציאליות במקרה של מעבר ממדינה אחת למדינה אחרת, עליך לפנות לאגף לקשרי חוץ במוסד לביטוח לאומי.
באגף לקשרי חוץ ניתן לקבל את השירותים הבאים:
א. להגיש תביעה לקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי במדינת אמנה שבה התגוררת.
ב. להגיש בקשה לפטור מכפל תשלום דמי ביטוח.
ג. לקבל טפסים ואישורים על תקופות ביטוח, הנדרשים לצורך מיצוי זכויותיך על-פי האמנות.
ד. לקבל מידע כללי אודות חוקי הביטוח הסוציאלי במדינות שעמן חתמה ישראל על אמנה.
*מידע בטל"א*
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר