שלום חיים
קראתי באתר של ביטוח לאומי על חוק של בן/בת משפחה המטפל/ת בהורה חולה השגחה תמידית השאלה יש לי הורה חולה שמצבו לא טוב מוגבלת בתנועה לקויית ראיה לחץ דם השאלה היא: אם עכשיו אני עובד עבודה חלקית של 3 שעות ביום האם אוכל להגיש תביעה כזו בהבטחת הכנסה במקביל שאני עובד עד לאחר שבמידה יאשרו לי ואז אוכל להפסיק את העבודה כדי לטפל בהורה החולה ולקחת אותו לבדיקות ?
תודה
הבטחת הכנסה, משולמת למי שאינו מסוגל להבטיח לעצמו הכנסה מעבודה, כמו, חולים נכים, ניפגעי עבודה, מובטלים.
על פניו, אינך עומד בקריטריונים של קבלת קצבה להבטחת הכנסה.
גם לאמא יש זכויות לקבלת עזרה. אני בטוחה, שאם תעבוד,תמצא את הזמן, לתת לאמא זמן איכות ולהיות איתה,ותממש את יכולתיך במעגל העבודה, ובעיניין מי ייקח אותה לבדיקות, תאפשר לאמא , לממש את הזכויות שהיא ראויה להן מהמוסד לבטוח לאומי ומקופת החולים.
בברכת רפואה שלמה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
של הבטחת הכנסה?
האמא קשה לה שמישהו זר יטפל בה ואי אפשר להשאיר את המצב ככה בכל אופן לא ככה ללא השגחה ועזרה? ועד כמה שידוע לי רופא משפחה צריך לכתוב מכתב רפואי שבה ההורה זקוק להשגחה ובעיות הבריאות זה לא עומד בקטריונים? וזה רק לתקופה עד למציאת פתרון לא לתמיד.
תודה
לגבי עיניינך באופן אישי, רצוי להתייעץ עם סניף הבטוח לאומי הקרוב לביתך.
בברכת רפואה שלמה
עו"ס טובה יששכרי
כפי שהבהירה לך עו"ס טובה יששכרי, אתה אינך עומד בקריטריון להבטחת הכנסה וטיפול באימך, הגם שהוא חשוב ורצוי אינו נתון קובע לקבלת הגמלה.
ניתן לבחון מול בטל"א בקשה להשלמת הכנסה שכן, לטענתך אתה עובד עבודה חלקית של 3 שעות ביום.
השלמת הכנסה- היא קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
אני מקווה שבדרך זו תוכל (באם תעמוד בקריטריונים להשלמת הכנסה כמובן) , גם לקבל השלמת הכנסה וגם לסייע לאימך.
כל טוב ובריאות לאמך.
שלום 2 שאלות חשובות
1. לא הבנתי איך נקבע שאני לא עומד בקטריון של השגחת הורה קשיש חולה ?
2. העבודה היא זמנית לא קבועה אין ימים ושעות קבועים זה משתנה כך שגם השלמת הכנסה אולי לא יהיה רלוונטי ,?
תודה על התשובות
המטפל בבן משפחה חולה
מי שאחד מבני משפחתו (בן זוגו; ילדו, לרבות ילד במשפחה אומנת; בנו הבוגר או הורהו) חולה וזקוק להשגחה מתמדת, והוא גר עם החולה באותה דירה, ומטפל בו ברוב שעות היממה, 45 ימים רצופים לפחות (לפני הגשת התביעה לקצבה).
המסמכים הנדרשים: אישור רפואי בדבר הצורך בהשגחה מתמדת על החולה. באישור תירשם תקופת ההשגחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר