שלום, קבלתי הפנייה משירות תעסוקה למשרה זמנית של חצי שנה. אמרתי לפקידה שאני מחפשת משרה קבועה, הקורות חיים שלי נראים זוועה בגלל שב 6 שנים האחרונות אני עוברת ממשרה זמנית אחת לשנייה. אני אקדמאית עם תואר שני אבל בגלל מצב כספי דחוק עבדתי בכל עבודה כולל זמניות. הפקידה בלשכה אמרה שזה מה שיש והיא חייבת להפנות אותי. התקשרתי למעסיקה, אמרתי לה שמקביל אני מחפשת משרה קבועה והולכת לראיונות (וזה נכון הייתי כבר ב 4 רעיונות בשבוע האחרון כל יום מקום אחר), אז היא אמרה שלא מתאים לה היא צריכה מישהי לחצי שנה . 'תפקססי לי את ההפניה של הלשכה ואני אחתום לך' פקססתי והיא רשמה שאני מסרבת לקלב את העבודה ורשמה הערה שאני מחפשת משרה קבועה. התקשרתי אליה ואמרתי שאני לא מסרבת לקבל את העבודה, ובגלל מה שהיא רשמה ישללו לי את דמי האבטלה. שאלותי:
1. כמה פעמים אני יכולה לסרב למשרה לא מתאימה ששולחים אותי משירות התעסוקה? (מה שהם בדרכ עושים)
2. במקרה הנדון- אמרתי לבעלת החברה את האמת- שאני בראיונות ומחפשת משרה קבועה- זה גם לא בסדר? בסוף אני סרבנית? איך אפשר לעזור לי?
כמובן אני מחפשת במרץ עבודה גם דרך חברות כ"א, אינטרנט וכל דרך אפשרית. לצערי שירות התעסוקה ממש לא עוזרים ומפנים אותי למשרות ממש לא מתאימות תודה ,עליזה
כל זמן, שאת מממשת את זכותך לדמי אבטלה, את אמורה "לציית" לקריטריונים של תנאי קבלת דמי אבטלה. כל סירוב לעבודה, יכול לעלות לך בהפחתה של 30 יום ממיניין הימים המגיעים לך.
אני מקווה, יחד איתך, שעד מהרה תתקבלי לעבודה על פי כישורייך וציפיותייך, ולא תזדקקי עוד להיות תלויה בשום גורם.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר