שלום
שאלתי שאלה זו אבל לא הבנתי משהו בקשר לזה:המטפל בבן משפחה חולה
מי שאחד מבני משפחתו (בן זוגו; ילדו, לרבות ילד במשפחה אומנת; בנו הבוגר או הורהו) חולה וזקוק להשגחה מתמדת, והוא גר עם החולה באותה דירה, ומטפל בו ברוב שעות היממה, 45 ימים רצופים לפחות (לפני הגשת התביעה לקצבה).
המסמכים הנדרשים: אישור רפואי בדבר הצורך בהשגחה מתמדת על החולה. באישור תירשם תקופת ההשגחה
מה שכתוב פה בחוק זה בדיוק הקטריון שרופא המשפחה רשם לי מאחר ויש לי עבודה זמנית שהיא לא קבועה ולא כל יום ורק 3או 4 שעות ביום ולא כל יום בגלל שההורה מצבו הבריאותי החמיר וזקוק להשגחה ואין לו עזרה סיעודית כי אינו רוצה מישהו זר יש טעם להגיש בקשה לחוק הנ״ל כי לא הבנתי איזה קטריון לא עומד כאן?
תודה
על פי חוק הסעוד, לבן או בת לא מאפשרים לעבוד כמטפלים להוריהם בעבור כסף., יכול להיות קרוב משפחה, אחיין אבל לא בן מדרגה ראשונה.
בברכת בריאות
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
שלום
זה ידוע לי כמובן אבל זה לא קשור בסיעוד באתר ביטוח לאומי הבטחת הכנסה רשום מי פטור ממבחן תעסוקה ואחד מהם כתוב בן משפחה המטפל בהורה חולה שזקוק להשגחה תמידת למשך 24 שעות אפשר לראות את זה באתר ביטוח לאומי הבטחת הכנסה בקטגוריה פטורים ממבחן תעסוקה
בברכת שבוע מבורך
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר