משנת 1988 ועד שנת 2005 הייתי חשוף לרעש התקפי ומתמשך של 88,90,95,110, דציבלים. ומשנת 2005 ועד היום העניין טופל ומפלסי הרעש הם מיתחת ל-85 דציבלים .הגשתי תביעה למ"לל בשנת 2008 רק לאחר שנודת לי שאני סובל מטינטון וירידה בשמיעה ,התביעה נדחתה ע"י ביטוח לאומי בטענה שאני לא חשוף לרעש מזיק ,למרות הירידה בשמיעה והטינטון שיש לי . מה ניתן לעשות בנדון ?
יוסי שלום רב,
הבסיס להגשת תביעה למחלת מקצוע בגין ליקוי שמיעתי ו/או טנטון קבוע, הוא חשיפה לרעש מזיק. קרי, קודם כל עליך להוכיח שנחשפת לרעש מזיק ורק אח"כ בודקים בכלל האם קיים נזק שמיעתי. זהו תנאי יסודי!!
בהנחה שנחשפת בעבר ו/או אתה נחשף כיום לרעש מזיק - יש לבחון האם נגרם נזק שמיעתי, ואם כן - ממתי... יש לראות את עקומות השמיעה.
בכל מקרה, בהתאם לסעיף 84א חוק הביטוח הלאומי, יש לעמוד במס' קריטריונים מצטברים, בין היתר, יש להגיש תביעה תוך 12 חודשים מהיום שבו תועד לראשונה נזק שמיעתי...
אני ממליץ בחום לפנות לעו"ד המתמחה בתחום.
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר