אם נקבע בפסק דין כי עיניין הנכה יוחזר לועדה על מנת שתנמק כך וכך... ואז העיניין הוחזר לועדה במוסד לביטוח לאומי.. אלא שהוועדה הייתה שונה ונכה לא שם לב שהיא ועדה שונה , כיוון שחלפו כבר כ-15 חודשים מאז הועדה הראשונה... והנכה חשב שזו אותה ועדה קודמת והמשיך לנהל את הדיון בעיניינו ואז ועדה זו נתנה החלטה עם פרוטוקול , כאשר בפרוטוקול לא היה ברור מי חברי הועדה כי הפרוטוקול היה מטושטש, ואז הנכה שוב ערער על החלטת ועדה זו, ושוב היה פסק דין להחזיר לועדה לנמק כך וכך והעיניין הוחזר לאותה ועדה שלישית אשר החליטה כך וכך ואז שמות חברי הועדה בפרוטוקול האחרון היו ברורים.
הנכה ראה כעת שחברי הועדה השלישית הינ שונה מחברי הועדה הראשונה. יש לציין כי חברי הועד השניה והשלישית היו כנראה אותם חברי ועדה.
השאלה היא , האם עכשיו כאשר היה דיון על הפרוטוקול של הועדה השניה וניתן בה פסק דין בהסכמת הצדדים, האם לכשהתגלתה הטעות בדבר אי החוקיות של הועדה השניה , האם ניתן לטעון כעת כי הוועדה השניה לא היתה בהתאם לפסק הדין מיום כך וכך.. וכן גם הועדה השלישית?
יש לציין כי על הטשטוש בפרוטוקול של הועדה השניה הוגשה השגה לבית הדין כי המוסד יעביר דו"ח פרוטוקול הועדה בכתב יד קריא, ואכן בית הדין החליט להמציא פרוטוקול קריא, ואז הנכה קיבל פרוטוקול קריא אבל ללא שמות חברי הועדה וכך הנכה לא יכול היה לדעת את שמות חברי הועדה.
אני יודע כי משהתגלתה עובדה חדשה היכולה להעיד כי ישיבת הועדה השניה הייתה שלא כדין.. אז רשאי הנכה להעלות טענה זו. רק רציתי לדעת אם אני צודק בדעתי.
תודה רבה מראש.
שמואל שלום,
הרכב של וועדה רפואית לעולם אינו מתחלף אלא עם כן הורה על כך כב' בית הדין וזאת גם במקרים נדירים ומועטים מאוד.
עקרון זה חל על שני הצדדים גם על המבוטח וגם על המוסד לביטוח לאומי.
לכן אם בפסק הדין הקודם לא ניתנה ההחלטה להחליף את חברי הוועדה, אזי הוועדה הקודמת חייבת להישאר על כנה.
באם הוועדה שונתה יש לך בהחלט מקום להגיש ערעור על כך בתוך 30 ימים מקבלת הפרוטוקול הרפואי לידיך.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
והנכה לא שם לב לחברי ועדת עררים שניה בגלל הפרוטוקול המטושטש, ואז הגיע לועדה שלישית אשר היתה ככל הנראה גם הועדה השניה, אבל לא הועדה הראשונה כפי שהיה צריך להיות, אז כאשר מגלה הנכה בשלב מאוחר יותר את הטעות של מוסד לביטוח לאומי, בכך שהחליף את הועדה השניה ללא סמכות משפטית ובניגוד לפסק הדין, גם אז עומדת לנכה
להגיש השגה על הרכב הועדה כאשר הוא יטען כי לא ידע מי היו חברי הועדה השניה, בגלל הפרוטוקול המטושטש?
תודה רבה מראש.
שמואל שלום,
לפי דבריך מצטיירת התמונה הבאה:
הוועדה הראשונה הייתה וועדה מדרג ראשון אשר חבריה הינם רופאים מקצועיים בהתאם לפגימותיך השונות.
על וועדה זה מן הסתם הוגש ערעור
ולפיכך נתכנסה וועדה רפואית מדרג שני והיא וועדה רפואית לעררים וחייבים לשבת בתוכה רופאים שונים מרופאי הוועדה הראשונה, שכן הם יושבים כפוסקים בערעור על רופאי הוועדה הראשונה.
לא יהיה מיותר לצייין כי שתי הוועדות התקיימו במקומות שונים.
על הוועדה רופאית לעררים מותר להגיש ערעור בשאלה משפטית בלבד לבית הדין האזורי לעבודה.
כאן מגיעה הפואנטה כאשר בית הדין מחזיר את התיק לוועדה רפואית לעררים לשם תיקון הפגם שנפל בהחלטתה, צריך לבדוק בפסק הדין האם בית הדין הורה על החלפת הרכב הוועדה או שמא התיק חוזר לוועדה באותה ההרכב.
באם נקבע כי התיק חוזר לאותה וועדה לעררים באותו הרכב ואתה מגלה שההרכב שונה יש לך עילה לערעור נוסף לבית הדין האזורי לעבודה.
וכן יש לך עילה עם הפרוטוקול של הוועדה השניה היה מטושטש ואתה לא יודעת האם יושבים בה אותה הרופאים ישבו בוועדה השלישית בהחלט יש עילה להגשת ערעור לבירור הנושא.
בברכה,
רונן גביש,עו"ד
בכל 3 הועדות שהיו בדרג ב (הדרג הכי גבוהה), הראשונה הייתה חוקית למעשה לפי פסק דין קודם אשר קבע כי הרכב הועדה ישתנה ואכן הועדה הראשונה הייתי בהרכב שונה ולפי פסק הדין ואין עליה מחלוקת. על הועדה הזו הוגש ערעור והוחלט להחזיר לועדה המשך טיפול בישיבה חדשה עם הנחיות בית משפט לנמק כך וכך... ואז בא העוקץ והמוסד לבטוח לאומי שינה את הרכב הועדה , כאשר הפרוטוקול היה מטושטש ... והנכה חשב שזאת הועדה הקודמת שדנה בעיניינו , כי עבר הרבה זמן מעל שנה והנכה לא זכר את הפרצופים.. אחרי ההחלטה של ועדת עררים דרג ב זו שוב היה דיון בבית דין ושוב הוחלט להחזיר לועדה לנמק כך וכך.. ואז היה שוב דיון בועדת עררים דרג ב ואז התקבל פרוטוקול עם שמות של חברי ועדה שונים. אני חוזר הועדה השניה והשלישית היו זהות בהרכב, הועדה הראשונה הייתה שונה בהרכב.
כל הועדות הם בדרגה הכי גבוהה דרג ב'. לדעתי יוצא מכך ש-2 הועדות האחרונות באותו הרכב לא היה להם סמכות לדון בעיניין. מה דעתך?
תודה רבה מראש.
שלום שלום,
לדעתי יש לך סיכוי טוב לערעור בגין החלפת חברי הוועדה בניגוד לדין.
שיהיה בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד
לשלם או לתרום קצת כסף עבור עזרתך.
אני מרוצה שבאת לקראתי ועזרת לי.
אני מבין קצת במשפטים ויודע כי כדי להצליח צריך ללמוד ולהשקיע.
אם תרצה תשאיר לי אי מייל שלך, אתרום קצת כסף ואפשר לחלק את הכסף שאני יכול לתרום ל-2 חלקים, חלק אחד בשבילך וחלק אחר תיתן למוסדות סעד למיניהן באשר תבחר.
אני מאחל לך הצלחה רבה בעבודתך בתמיכה משפטית של קהל שאינו משופע בכספים. כן מאחל לך הצלחה רבה בענף נפגעי עבודה.
אם תשאיר לי אי מייל פה ואכתוב לך בעיניין נתינה כספית מצידי.
רונן, דע לך שאפרסם את הפורום שלך
בכל הזדמנות שתהיה לי.
תודה רבה .
אני מודה לך על נדיבותך אך אני בוחר לתת מכל הלב את עזרתי בפורום זה ללא תשלום.
יחד עם זאת באם תרצה בעתיד עזרה מעבר לפורום אשמח לסייע בידך.
בברכת שבוע טוב,
רונן גביש, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר