אני יצאתי לשמירה ב1.1.10 ז"א ששמירת ההריון חושבה לי על פי שנת 2009.
את ההבראה הייתי אמורה לקבל במשכורת ינואר 10/פברואר10 לפי נהלי החברה- ז"א בתחילת חודש פברואר10 ותחילת מרץ10 .
בחודשים אלה כבר לא קיבלתי משכורת מהמעסיק , כיוון שקיבלתי שמירה ולכן נאמר לי שההבראה תשולם לי רק לאחר שאני יחזור מהחופשת לידה (או כמו שקרה אחרי שאני התפטרתי ועשיתי גמר חשבון).
את ההפרשים קיבלתי בתלוש בדצמבר10 לאחר שילדתי.
המעסיק פירט במכתב שחלק מההבראה והחופשה ששולם לי בדצמבר10 שולם עבור שנת 09. והחלק השני עבור שנת 2010 בה הייתי בשמירה , אך לפי חק על המעסיק היה לשלם לי את ההבראה.
למרות שהסברתי כך את המקרה מול ביטוח לאומי ,נשלחו לי 3 מכתבים נחרצים שאני לא זכאית לקבל את ההפרשים.
ולא לא עברו 12 חודש מיום מהמעסיק שילם לי אלה חודש אחד בלבד.
אני יצטט מ2 מכתבים שנשלחו לי מהביטוח לאומי ברשותך , כדי להיות ברורה:
" אינך זכאית לקבל את ההפרשים. התשלום הנוסף ששולם לך הבראה בחודש 12.10 . כאשר סופרים שנה אחורנית מגיעים לחודש ינואר 2010,וחודש זה הוא לאחר רבע השנה לפיה חושבו שמירת ההריון ודמי הלידה.(חודשים 10-12 2009), אם כן תשלום מדצמבר2010 לא נכלל .. זאת בכפוף לאמור בסעיף 352 ולתקנה 5.... הינך רשאית להגיש תביעה לבית דין לעבודה"
לאחר ששוב ניסיתי להסביר נשלח לי עוד מכתב-
"פריסת דמי ההבראה מחושבת לפי חוקי הביטוח הלאומי (שנה אחורנית מחודש קבלת ההפרשים), על כן פריסת ההבראה מתבצעת על פי החק בלבד ולא על פי הנחיית המעסיק. "
האם אני זכאית להחזרים אלה ? אם כן ,איך אני יכולה להסביר לגוף הכ"כ בירוקרטי הזה שאני זכאית להחזרים?
דבר קטן נוסף....
אני קיבלתי הבראה עבור שנת 10 בה הייתי בהריון + בחופשת לידה(בנוסף להבראה של שנת 2009 שלפיה חושבה השמירה)
את ההבראה כמובן קיבלתי מהמעסיק(אפילו שלא עבדתי אצלו בפועל בשנת 2010) לפי חק ולא מביטוח לאומי .
האם גם על ההפרשים האלה אני זכאית לקבל החזרים ???
אני מקווה שאני ברורה
תודה רבה ,
מומלץ בנסיבות הענין כי תרכזי את התיעוד הקיים בנושא ותפני לרואה החשבון שלך שיבדוק את חישובי השכר והתשלום של המעסיק ויבצע בדיקה למול הבטל"א לגבי זכאותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר