שלום,
אני בעל 20% נכות נפשית, נאמר לי שישנה אפשרות ללימודים ולכן התחלתי תהליך שבו עברתי איבחונים מקצועיים ונאמר לי שאני זכאי ללימודים ויכול בעקרון ללמוד כל דבר (כל התוצאות היו מעל הממוצע).
בחרתי ללמוד תכנות. הבנתי שהסכום המקסימלי שבו עוזרים הוא 13 אלף (שנה אקדמית), אך תכנות עולה 20+.
העניין הוא שמצבי הכספי ממש גרוע, אני לא עובד מעל שנה וחצי בגלל הקשיים שלי. רציתי להתחיל עבודה חלקית כדי לממן את ההפרש.
השאלה שלי היא איך מתבצע התשלום מביטוח לאומי - במהלך הלימודים? מחולק לתשלומים? מועבר כמקשה אחת לחשבון בנק?
לא הצלחתי למצוא מידע על כך באתר של הביטוח הלאומי.
תודה מראש על העזרה.
מי שניקבעו לו 20% נכות, לפחות, זכאי על פי חוק לשקום, ומחוייב ל - 20 ש' בשבוע להכשרה מיקצועית. דמי השקום, הם בסכום המקביל ל - 100% נכות, בהתאם להרכב המשפחה, כמו כן, זכאי לציוד לימודי, מכשירי לימוד, שעורי עזר, הוצאות נסיעה, והוצאות לינה, במידה והלימודים במרחק של 40 ק"מ מהבית, והלימודים מחייבים לינה מחוץ לבית .
על זכויותיך באופן ספיציפי, שאל בסניף לבטוח לאומי הקרוב למקום מגוריך.
בהצלחה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר