שאלה זו נשאלה מספר פעמים גם בפורום הזה, אך לא מצאתי תשובה חד-משמעית.
עבדתי כשכיר ופוטרתי. הגשתי בקשה לדמי אבטלה ובמקביל הצטרפתי כשותף לעסק חדש כבעל 20% מניות.
באתר של ביטוח לאומי רשום במקום אחד ש"בעל שליטה בחברת מעטים אינו זכאי לדמי אבטלה". במקום אחר רשום ש"מובטל שיש לו הכנסה מעבודה (שכיר), או ממשלח יד (עצמאי) בתקופה שבעדה הוא מקבל דמי אבטלה, חייב לדווח על ההכנסות האלה. ההכנסות ינוכו מדמי האבטלה המגיעים לו".
מכאן נובע, לכאורה בניגוד לקביעה הראשונה, שכל עוד ההכנסה מהעסק קטנה מדמי אבטלה, זכאי הפרט לקבל דמי אבטלה במלואם או בגובה ההפרש.
יתרה על-כך, בפורום כאן השיב לשאלה זהה עו"ד נאדר ג'רג'ורה בתאריך 18/10/2010 16:49 (forum/print.asp?f=33&m=34646) ש"מי שמקים עסק עצמאי לאחר שפוטר זכאי אף הוא לדמי אבטלה, בכפוף לכך שאין לו הכנסות בתקופה בה הוא זכאי לדמי אבטלה".
אש איפה האמת?
מעמדך בביטוח לאומי וחובת התשלום נקבעת עפ"י הגדרות הבטל"א ולא הסטאטוס התעסוקתי שלך.
מומלץ בנסיבות הענין כי תפנה לבטל"א באמצעות רו"ח שלך להסדרת מעמדך הביטוחי והזכאות לקצבאות הבטל"א.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
