שלום רב! אני גננת ובשנים האחרונות עבדתי כמטפלת תינוקות בבתים פרטיים. מספטמבר 2010 עד עכשיו טיפלתי בתאומים אצל משפחה, אשר שילמו לי ביטוח לאומי מסודר. לפני חודש הודעתי למשפחה שאני בהריון, אבל ידעתי כי אינני ממשיכה לעבוד אצלם משום שהילדים רשומים כבר בגן מספטמבר. הסיכום הזה היה מראש הרבה לפני שנודע לי שאני בהריון. כנראה, המעבידים שלי נלחצו ממצב הפיטורים ומשום כך בטופס שאני אמורה להגיש לביטוח לאומי רשמו בסיבה להפסקת העבודה - התפטרות העובדת. בנוסף לכך רשום כי עבדתי עד 25 לאוגוסט- כי ביקשתי כמה ימים לסידורים פרטיים- ומשום כך המשכורת האחרונה קטנה בהרבה משאר המשכורות. כל זה כנראה בשביל לא לשלם לי דמי הבראה ופוצויים. מכל זה נובעות כמה שאלות: 1- האם מגיע לי עכשיו דמי אבטלה- אם " התפטרתי לבדי" כפי שטוענים המעסיקים שלי? 2- האם המשכורת של החודש האחרון תשפיע על גובה דמי אבטלה- ובהמשך על דמי לידה? האם יש אפשרות לקבל בכל זאת פיצויים ודמי הבראה במקרה שלי?
לגבי דמי אבטלה - מי שהתפטרה מרצונה תחול עליה תקופת המתנה של 90 יום עד לקבלת קצבה.
יש להתייצב מוקדם ככל האפשר בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויותיך וקבלת הסבר על הנהלים ואופן התשלום.
לגבי פיצויי פיטורים ודמי הבראה הרי שמעסיקך חייב בהם רק לאחר שנת עבודה.
קיימת אפשרות לקבל פיצויי פיטורים גם עבדת 11 חודש ותוכיחי כי פוטרת מתוך מגמה לא לשלם לך פיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר