בעלי הינו נכה 100 אחוז המקבל מביטוח לאומי קיצבת נכות כללית+ ש"רמ וכן ניידות. כל השנים עבדתי במישרה חלקית ( עקב הטיפול בבעלי הנכה) ואנו חיינו מקיצבאות ביטוח לאומי + משכורתי + פנסיה ממקום עבודתו של בעלי.לפני כשנה כתוצאה מהשפעתה וההסתות של אחותו של בעלי, " הועזב" בעלי לבית אבות סיעודי.( תוך כדי ניצול מצבו הנפשי הגרוע). באחד מהמסמכים שמצאתי בבית , נכתב כי בעלי מקבל תוספת תלויים עבורי ועבור ילדי וכן תוספת זו תלוייה בהכנסות בת הזוג. ( ברצוני לציין שהכנסתי איננה גבוהה). מאז שבעלי עזב אני מפרנסת יחידה את שני ילדי ( הבן חייל והבת בת 25- סטודנטית ) ללא כל תמיכה ועזרה מבעלי, מאחר ונאמר לי שאינני זכאית למזונות אישה. פניתי לביטוח לאומי על מנת לבדוק את זכאותי לקבלת תוספת תלויים, או כל קיצבה אחרת ונאמר לי שאין אני זכאית , מאחר והריני עובדת. בתחילה נאמר לי שאני אכן זכאית לקבלת תוספת תלויים אולם לאחר מספר ימים נאמר לי שהם טעו וכי לא מגיע לי דבר. נכון להיום- מצבי מאוד קשה במיוחד לאור העובדה שהכנסתי נמוכה ואני מפרנסת יחידה ואילו בעלי ממשיך לקבל סכומים גבוהים מאוד מביטוח לאומי.
אודה לכם באם תייעצו לי בנושא כאוב זה.
מהו הסטטוס המשפחתי שלך?
בברכה
טובה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
ראשית, ברצוני להודות לך על ענית לפנייתי.
הסטטוס המשפחתי שלי הינו_ פרודה.
לא הגשתי כל בקשה לגירושין בבית דין רבני , כך שלמעשה עד כמה שהובהר לי אני פרודה ( חסרת כל זכויות ומעמד) , למרות שכל השנים ( כ- 17 שנה ) טיפלתי במסירות אין קץ בבעלי הנכה וזו הסיבה שמשרתי הינה חלקית ומכאן הכנסתי הנמוכה.
בעלי ( בן 50 ) שנה הועזב בניגוד לרצונו לבית האבות ועד כמה שהבנתי אין הוא מקבל קיצבת שירותים מיוחדים, עקב שהייתו במוסד סיעודי.( ובצדק).
בתודה, ענת יהלומי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר