לטובה שלום.
שאלת אותי מהו הסטטוס המשפחתי שלי . הבנתי שהסטטוס המשפחתי שלי הינו- פרודה. כל זאת בעקבות שאלתי אליך לגבי תוספת תלויים. ( אם מגיעה לי)
2. שאלה נוספת- במידה ולא מגיעה לי תוספת תלויים האם אני זכאית לדמי מזונות אישה? אני מפרנסת יחידה ממשכורת חלקית ונמוכה , כאשר בעלי אשר הינו נכה לא משתתף כלל בהוצאות הילדים ( בקושי דמי מזונות לבן החייל). משכורתי הינה חלקית, מאחר וכל השנים טיפלתי בבעלי הנכה ומכן משכורתי הנמוכה.האם בכל זאת ניתן לקבל עזרה מביטוח לאומי, למרות שילדי בגירים וכן שאני עובדת ומחזיקה רכב וכל זאת על מנת להגן על זכויותי כאישה,אשר נגזלו ממני.בתודה ענת
כל עוד לא פעלת במישור של פרידה באופן מסודר, לא פתחת תיק בבית משפט לעינייני משפחה או בבית בדין הרבני, הסטטוס שלך הוא נשואה לכל דבר.אי לכך, מבחן הזכאות לגביך, היא כשל אשה נשואה.בעלך אינו זכאי לשרותים מיוחדים, כיוון שמטופל במסגרת מוסדית. עליך להגיש תביעה להשלמת הכנסה, על פי האשורים, תלושי משכורתוכל מה שעליך לצרף,(תקראי בעיון את התביעה), יקבעו את גובה הזכאות.
בהצלחה,
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר