שלום,
נתקלתי בסיטואציה מאוד קשה עם מוסד ביטוח לאומי.
בשנת 1996 עלינו לארץ כאשר אבא שלי סובל מאי-ספקת כליות והוגדר על ידי ביטוח לאומי כאינו כשיר לעבודה בעל 100% נכות פיזית. במהלך שנים הללו הוא קיבל קצבת נכות. כעבור 4 שנים ( בשנת 2000) הוא עבר ניתוח להשתלת כליה והמשיך לקבל את אותה הקצה. לפני כשנה וחצי הוריי מקבלים מכתב מביטוח לאומי ובו טעה כי נצבר חוב על חשבונם בסך כ- 100,000 ₪. כמובן שניגשנו מיד לבדוק במה מדובר, ונאמר לנו על ידי הפקיד כי במשך כל התקופה הזו (10 שנים מאז הניתוח) אבא שלי קיבל קצבה יותר גדולה ממה שמגיע לו, שישנו הבדל בין אדם העובר דיאליזה למושתל כליה (דיאליזה- זו היא פרוצדורה בה אדם מחובר למכונה ה"מנקה" את הדם באופן מלכותי, צריך לעבור אותה שלוש פעמים בשבוע במשך 4-5 שעות, כמו כן אדם שעבר השתלה אינו זקוק לדיאליזה). אחרי מאמצים רבים שלנו להסביר כי הטעות היא לא באשמתנו נכנענו ללחץ וקבלנו פתרון זמני, להחזיר את הסכום בהדרגה. החלוקה נעשתה למשך 300 חודשים כ- 500 ₪ כולל ריבית. אך לפני כחצי שנה נוכחנו לדעת שזהו פתרון שאינו מספק את המוסד וברצונם לגבות החזר יותר גבוהה, על פי דברי הפקיד אבא שלי אינו אדם צעיר ואינם בטוחים כמה זמן הוא עוד "יחזיק מעמד". (ציטוט)
כעת דרשו מאיתנו פירוטים של כל החשבונות, משכורית של אמי, פירוטי משכנתה וכל מה שבבעלותם, על מנת קבוע הסדר חדש.
השאלה שלי, כיצד לפעול נכון על מנת למזער את הנזק? האם הם יכולים לגרש את הוריי מדירתם כדי לכסות את החוב?
תודה מראש
נסיבות המקרה כמתואר מחייבות פניה דחופה ליעוץ מקצועי מעו"ד הבקי בתחום.
יגאל כהן, עו"ד
התמחות בזכויות רפואיות וכספיות מביטוח לאומי, עבודה ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר