הגשתי תביעה להבטחת הכנסה מאחר ואני רווקה חד הורית ונמצאת כרגע בחופשה ללא שכר כי לא מוצאת גן מסובסד לילדה,הגשתי את כל המסמכים ושלחו לי מכתב שהם מבקשים את פרטי האב של הילדה.לילדה אין אבא זה היה מקרי מקשר חד פעמי וגם בתעודת לידה לא רשום אב.מה עליי לענות להם והאם עקב כך הם רשאים לא לאשר לי הבטחת הכנסה?אני חיה לבד עם הילדה בלבד ואין לי שום קשר זוגי.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה.
עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
מצבים שבהם ניתן לבחון זכאות של מי שחי בנפרד מבן/בת הזוג לצורך זכאות לגמלת הבטחת הכנסה:
אתם חיים בנפרד, שלא תחת קורת גג אחת, ובן זוגך אינו מכלכל אותך 30 יום רצופים לפחות או אם אין בני הזוג חיים יחד יותר מ-12 חודשים.
מומלץ כי תציגי בפני הבטל"א את המצב לאשורו, בהסתמך על כך שאין אתם חיים תחת קורת גג אחת ובכלל זה שאין כל קשר לאב.
המלצה נוספת היא לבצע את הפניה באמצעות עו"ד ובאמצעות תצהיר על היותך רווקה חד הורית, המגדלת את הילדה לבד וללא כל סיוע או קשר לאב הביולוגי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר