שלום רב. אשמח לייעוץ לגבי השאלה הבאה. לפני כשנתיים הייתה לי "תאונה" בפי הביטוח הלאומי, קיבלתי 40 ימי מנוחה מרופא בהם התבקשתי לא לעבוד. אני גם שכירה וגם עצמאית. בטפסי הביטוח הלאומי רשום שההחזר הינו 75% משכר העבודה או מההכנסות בשלושת החודשים שקדמו לתאונה. בפועל מה שקרה שאכן בחלק השכיר שלי בתיק הם אכן חישבו לפי מה שהם רושמים אך בחלק העצמאי שלי הם עשו שני דברים שנראים לי לא הוגנים ועליהם אני מעוניינת להתיעץ:
1. הם לא לקחו את 3 החודשים שקדמו לתאונה אלא לקחו את כל השנה וחילקו ל-4. דבר שלא כתוב בחומרים אותם הם מפרסים. הרווחים שלי ברבעון הסמוך לתאונה היו גבוהים יותר מבשאר השנה. ומדוע שלא אקבל כפי שרשום?
2. הם לא לקחו את ההכנסות שלי כעצמאית אלא את ההצהרה שלי בסוף שנת המס למס הכנסה כלומר זה ההכנסות פחות הוצאות רכב, אש"ל, ביטוח לאומי, פנסיה, קרן השתלמות ושאר מיני הורדות. מדוע? הרי כתוב 75%מההכנסות! וכך הם מבצעים כשכיר. למה כעצמאית אני נפגעת?
ואכן בגלל שני העניינים הללו ההחזר שלי היה מאוד מאוד נמוך ביחס למה שמגיע לי.
אשמח לייעוץ מה עלי לעשות, למי לפנות, האם יש פה מה לפעול או להרים ידיים?
תודה רבה רבה
אורית
קיים שוני בהתייחסות לעצמאי ולשכיר בביטוח לאומי באופן החישוב של הגמלה עקב תאונה.
לגבי השכיר הדבר פשוט בהתייחסות לתלושי השכר האחרונים.
לגבי עצמאי ההתייחסות היא בהתאם לתשלום המקדמות לביטוח הלאומי והצהרה על הכנסה טרם התאונה וככל שתשלום המקדמות נמוך כך תחושב הגמלה גם אם הכנסותיך גדולות יותר. בשפת העם מדובר "בגמלה חוסמת".
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר