אני ואשתי חיינו בנפרד משך 16 שנה היא היתה פראנואידית אך לא מאובחנת לכן היה קשה לגור יחד . לפני כחצי שנה בערך חלה הדרדרות נפשית והיא אושפזה בביח תל השומר במחלקה פסיכיאטרית ואובחנה כסובלת מסכיזופרניה .כיום אני רוצה לדאוג לזכויותיה. הגשתי תביעת נכות שם נקבע לה 50 אחוז נכות רפואית ו64 אחוז דרגת אי כושר.הגשתי ערר כיוון שלפי הרופא המטפל בה מגיע לה 100 אחוז נכות רפואית יש לה בעיות זיכרון והתמצאות ואינה מסוגלת לדאוג לצרכיה האשיים..בתשובה על הערר זימנו אותה לבדיקת הערכה תיקודית בבית לווינשטיין .שאלתי היא:האם היא נחשבת כפרודה?אני בשלב זה חייב לגור איתה כי היא אינה מסוגלת לדאוג לעצמה אבל לאחר 16 שנה של פירוד אין לי עניין בחיי זוגיות איתה יש לי את החיים שלי.אני רק מרחם עליה שלא תהיה לבזיון.שאלתי השניה האם זימונה לבית לווינשטיין להערכה תיפקודית אומר שמתייחסים אליה כאל עקרת בית נכה ולא כפרודה נכה? קראתי שיש הבדלים.האם אני יכול לדחות את הזימון ולהסביר שאני נמצא איתה עד שימצא לה סידור.אשתי בת 58 עוד חודשיים
את מעמדך ומעמד רעייתך מבחינה ביטוחית ומעמד קובע ביהמ"ש בפס"ד ולא מצב בפועל בין הצדדים.
לגבי זכויות רעייתך וזימונה לועדה לבחינת תפקוד, אני מניח, שכן אין בידי כל תיעוד, כי היא זומנה להערכת תפקוד לצורכי ועדת הערר וגיבוש החלטתה לגבי הערר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר