אבא שלי נכה 100% עקב טרשת נפוצה ומקבל קיצבת נכות+שירותים מיוחדים+ניידות מלאים.
עד לפני חודשיים היה מאושפז שנתיים בבית חולים עקב התדרדרות במחלה.
במשך כל הזמן הזה שילם הביטוח הלאומי קיצבה מלאה כמו שצריך ולא פגע בה למרות שהעובדת הסוציאלית אמרה שאחרי 3 חודשים הם מורידים את קיצבת הניידות והשירותים מיוחדים באופן אוטומטי וכאמור עברו כבר שנתיים ועד היום לא הורידו שקל מהקיצבה.
רציתי לדעת איך ייתכן ולא הורידו עד עכשיו את הקיצבה? איך זה שביטוח לאומי לא ידע? או שכן ידע ולא הוריד?
במידה ואודיע להם איך הם ייקחו את החוב אם בכלל?
בבקשה לרק מי שיודע ומבין שיענה.
שי שלום,
כל הנראה המוסד לביטוח לאומי בחר שלא להוריד את קצבת הניידות והשירותים המיוחדים בגלל מצבו הקשה של אביך אשר התדרדר לאחרונה.
המוסד לביטוח לאומי אינו נוהג לשלם גמלאות מקום שאינן מגיעות למבוטח ולפיכך אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאביך זכאי להם.
למען תנוח דעתך הייתי ממליץ לשלוח מכתב למוסד על מנת לברר היכן הדברים עומדים בכדי שלא תהיינה הפתעות בהמשך ולצבירת חובות.
בכבוד רב וברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום נזיקי הגוף והביטוח הלאומי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
לפי מה שהבנתי בן אדם ששוהה במוסד סיעודי מעל לשלוש חודשים כבר אינו זכאי לקיצבאות הנ"ל.
אבי שהה שנתיים רצוף בבית החולים.
תקן אותי אם אני טועה,או שיש תנאים חדשים לזכאות לטובת אבי ואני לא יודע.
שי שלום,
הנך צודק כי אדם המאושפז אינו זכאי למעשה לגמלאות הנ"ל בשל היותו מטופל שם, אולם כפי שאמרתי קודם לכן אביך נקלע למצב מיוחד בו למרות היותו מאושפז הוא עדיין מקבל את הגמלאות ועניין זה מצריך בדיקה גם על פי מסמכים הקיימים וגם על פי בירור מול המוסד לגבי זכויותיו של אביך.
עניין זה צריך ייעוץ פרטני על ידי בעל מקצוע אשר יראה את כל המסמכים ויוכל להשיב לך באופן מפורט לגופו של עניין.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד
מומחה לנזיקי גוף וביטוח לאומי
האם אבל כול להיות מצב שבו ביטוח לאומי לא קיבל דיווח לגבי האישפוז של אבי ממשרד הבריאות?
אפילו העובדת הסוציאלית אמרה בזמנו כי לאחר 3 חודשים השירותים מיוחדים+ניידות יורדים אוטומטית.
אבי כבר שנה בבית לאחר שכאמור היה מאושפז שנתיים בבית החולים.
ושוב תודה לך!
שי שלום,
הדבר בהחלט ייתכן, לא תמיד קיים סינכרון בין המערכות השונות ולפיכך אני מציע לך לבדוק את העניין בצורה יסודית מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכת החלמה מהירה לאביך,
רונן גביש, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר