שלום,
שמי אוראל ואני בחודש השמיני להריוני. בתחילת חודש שישי ניגשתי לבדיקה אצל רופא נשים מומחה עקב כאבים מרובים ובעיות אחרות והוא המליץ ונתן לי שמירת הריון. במקביל לרופא זה אני מטופלת גם אצל המטולוג אשר גם חווה דעתו ואמר שהוא תומך בחופשת שמירת הריון. היום קיבלתי תשובה לאחר חודש וחצי שהתיק נמצא בטיפול כי רופא המוסד בביטוח לאומי לא אישר את השמירה וכי התיק הועבר לרופא ראשי בירושלים. לא ניתנה לי הסיבה לדחייה. שאלתי היא האם רופא המוסד יכול לדחות את דעותיהם של שני רופאים מומחים (פרופסור למיילדות ומומחה דמים) ולהחליט שאיני זכאית לשמירה? אם כן מה אוכל לעשות על מנת לערער על החלטה זו?
אוראל שלום,
המוסד לביטוח לאומי יכול לדחות את זכאותך לשמירת הריון, ואין הוא מחויב לקבל את חוות דעתם של שני הרופאים.
לפי דעתי יש מקום לערעור לאחר וזאת לאחר שתקראי את הפרוטוקול ותראי אם קיימות סיבות לערעור, כמו אי התייחסות לחוות הדעת של הרופאים ו/או אי התייחסות למסמכים רפואיים נוספים וכו'.
בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה לביטוח לאומי ונזיקי גוף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר