הגשתי תביעה לביטוח לאומי לקבלת מענק בשל עבודה מועדפת בתאריך 20/10/2010.
תביעתי נדחתה ע"י ביטוח לאומי בשל הסיבות הבאות:
- אי זכאות לדמי אבטלה בזמן תחילת העבודה
- הגשה מאוחרת של התביעה.
לפי הידוע לי ולאחר שניסיתי לברר את העניין מול החוקים של ביטוח לאומי נראה לי כי חלה טעות ואני כן זכאית לדמי המענק, אשמח מאוד אם תוכל לייעץ לי כיון שאני חוששת שמא לא הבנתי נכון את החוק.
הסיבות שבשלן להבנתי אני זכאית למענק הן:
1. עבדתי בעבודה שהוכרה כעבודה נדרשת (מלצרית בבית מלון)
2. עבדתי יותר מהמינימום הנדרש של 6 חודשי עבודה מלאים הכוללים 150 יום . תקופת עבודתי בעבודה הנדרשת היא מה1/8/08 ועד יום 19/7/09 (שהוא גם יום תום 24 חודשים מאז שחרורי משירות סדיר בצהל, כאשר השתחררתי משירות קבע בצהל באפריל 2008 ובמאי התחלתי לעבוד בעבודה אחרת בבית מלון)
בתקופה זו עבדתי סה"כ 197 ימים (כלומר יותר מ150 יום הנדרשים , ויש לי פירוט של ימי העבודה מהמעסיק ממאי 2008 ועד יולי 2009).
3. לגבי סעיף הזכאות לדמי האבטלה: בבדיקה של הסתכלות לאחור של 540 יום, יש לי 435 ימי הכשרה שהם יותר מהנדרש בחוק (360 ימים),
(לפי הפירוט הבא:
א- 170 יום בשירות סדיר
ב- 225 יום בשירות קבע (אפילו יותר, אם אחשיב שבתות בבסיס, כ-270 יום)
ג- 40 יום במלון (מה15/5/2008-31/7/2008))
4. תאריך הגשת התביעה הינו ה20/10/2010, תאריך שהינו מוקדם מדרישת ביטוח לאומי כפי שהופיעה באתר של ביטוח לאומי וצוין בדף הפתיחה של טופס הגשת התביעה (ט' 152), (יש לי על כך מסמך מודפס שכן , הדפסתי את התנאים למילוי התביעה ובה נכתב שיש להעניק תביעה עד 18 חודשים מתאריך סיום תקופת העבודה המזכה במענק). תאריך זה הינו לפני תום 18 חודשים מסיום 6 חודשי העבודה המועדפת (כלומר לפני ה20/1/2011).
שאלותי הן:
1. האם אני זכאית למענק?
2. במידה והייתי מתחילה אתה העבודה המועדפת במאי 2008ומגישה את הטפסים באותו התאריך(20/10/2010), האם התשובה היתה שונה?
תודה רבה מראש!!
בברכה,
שרה
במקרים האלה לא תהיי זכאית לקבל את המענק:
התחלת לעבוד לראשונה בעבודה נדרשת רק בשנה השנייה לשחרורך, ולא צברת בשנה הראשונה את מספר הימים הדרוש לזכאות לדמי אבטלה. כלומר, לא היית זכאית לדמי אבטלה ביום תחילת עבודתך הנדרשת.
התחלת לעבוד לראשונה בעבודה נדרשת לאחר שחלפו 19 חודשים או יותר מיום שחרורך משירות חובה (לא תספיקי לצבור 6 חודשי עבודה נדרשת עד תום 24 חודשים מיום שחרורך).
התחלת לעבוד בעבודה נדרשת לאחר שחלפו 24 חודשים מיום שחרורך בשירות חובה.
לא עבדת בסוגי העבודות ובמקומות העבודה המוכרים בחוק כעבודה נדרשת.
מי שעבדו פחות מ-6 חודשים מלאים בעבודה הנדרשת, ולפיכך אינם זכאים למענק, יכולים להיות זכאים, בתנאים מסוימים, למענק חלקי אם עבדו בעבודה המוגדרת כעבודה מועדפת. כדי להיות זכאית למענק חלקי, עליך לענות על 2 התנאים הבאים:
1.לעבוד בעבודה המוכרת כעבודה נדרשת, שנקבעה כלא-מתאימה לכם מבחינת המקצוע או המרחק, לפחות 25 ימי עבודה רצופים בתוך 21 החודשים הראשונים מיום שחרורכם, או 3 חודשים רצופים בין החודש ה-22 לחודש ה-24 מיום שחרורכם משירות חובה.
2.להיות זכאים לדמי אבטלה ( נדרש רק ממי שהתחיל לעבוד בעבודה מועדפת לאחר שחלפה שנה מהשחרור ).
שיעור המענק - המענק החלקי יחושב באופן יחסי למספר ימי העבודה בעבודה המועדפת.
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאית לערער עליה לפני בית הדין לעבודה. את הערעור עליך למסור לבית הדין לעבודה בתוך 12 חודשים מיום שקיבלת את ההודעה הכתובה של המוסד לביטוח לאומי בדבר החלטתו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר