שלום, נקעתי את הקרסול בזמן עבודה. הייתי שבועיים בבית (על חשבון ימי מחלה), כך שקיבלתי שכר. ביטוח לאומי הכיר לי בפגיעה כתאונת עבודה וקיבלתי מהם עוד כסף על השבועיים האלו (אפילו שבעבודה כביכול לא הפסדתי שכר כי לקחתי ימי מחלה). אחרי 4 חוד, ביטוח לאומי דורש מהמעסיק להחזיר לו את הכסף שביטוח לאומי נתן לי. מקום העבודה אמר ששילם לי משכורת מלאה (בגלל הימי מחלה) ומבקש ממני לשלם חזרה את הסכום. האם זה ייתכן? למה מראש ביטוח לאומי נתן לי את הכסף, הרי הצהרתי שהייתי בימי מחלה. גם הבאתי את הימי מחלה שהרופא נתן.
תודה
אורלי
אורלי שלום רב,
בפנייתך ציינת כי ביטוח לאומי הכיר בפגיעה שלך כפגיעה בעבודה. מכאן, ניתן להסיק שאת (או מעסיקך) הגשת/ם לביטוח לאומי "הודעה על פגיעה בעבודה" (טופס בל/211) וצירפת "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" (טופס בל/54).
-עוד את מציינת שקיבלת מביטוח לאומי כסף עבור השבועיים האלה- השבועיים האלה נקראים "ימי פגיעה" ואת קיבלת "דמי פגיעה".
אשר על כן, את אמורה להחזיר למעסיקך את הכסף עבור ימי המחלה וכן אמורים להחזיר לך את ימי המחלה.
-@עלייך לעדכן את ביטוח לאומי בהשתשלות העניינים, ואם אכן הפרטים שמסרת מדוייקים, ביטוח לאומי יוותר על דרישתו.
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
מומחה לנזקי גוף ולמימוש זכויות רפואיות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
שעל הבנאדם לנצל את כל ימי המחלה שלו כדי לקבל קיצבת נכות או פנסיה כלשהיא האים אני צודק?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר