הי שי, תודה רבה על תשובתך. יש לי נקודה שלא הבנתי. כתבת לי כך:
-------------------------------------
בפנייתך ציינת כי ביטוח לאומי הכיר בפגיעה שלך כפגיעה בעבודה. מכאן, ניתן להסיק שאת (או מעסיקך) הגשת/ם לביטוח לאומי "הודעה על פגיעה בעבודה" (טופס בל/211) וצירפת "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" (טופס בל/54).
-עוד את מציינת שקיבלת מביטוח לאומי כסף עבור השבועיים האלה- השבועיים האלה נקראים "ימי פגיעה" ואת קיבלת "דמי פגיעה".
אשר על כן, את אמורה להחזיר למעסיקך את הכסף עבור ימי המחלה וכן אמורים להחזיר לך את ימי המחלה.
-@עלייך לעדכן את ביטוח לאומי בהשתשלות העניינים, ואם אכן הפרטים שמסרת מדוייקים, ביטוח לאומי יוותר על דרישתו.
--------------------
אז הכל נכון. הנקודה היא שאני כבר לא עובדת שם יותר ולכן לא יכולים להחזיר לי ימי מחלה. האם הייתי אמורה לא לקבל כסף מהמעסיק עבור השבועיים שלא עבדתי? (זא לא לקחת ימי מחלה ולא לקבל כסף, ובמקום לקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי?)
אם אפנה לביטוח לאומי אם השתלשות הדברים, למה אתה חושב שהם יוותרו על תביעתם? הם לא ידרשו ממני או מהמעסיק את דמי הפגיעה ששילמו לי? הרי הם דורשים עכשיו מהמעסיק שיחזיר להם את הכסף שנתנו לי והמעסיק דורש אותו ממני כיוון שהם שילמו לי אז בימי מחלה.
תודה רבה
אורלי
אורלי שלום רב,
כפי שציינתי, המעסיק הוא שצריך לקבל הכסף בחזרה ובמקביל "לזכות" אותך בעבור יימי המחלה שבהם חוייבת.
לתשומת ליבך: בעד 12 ימי הזכאות הראשונים, דמי הפגיעה המגיעים לעובד השכיר אינם ממומנים ע"י המוסד לביטוח לאומי , אלא ע"י המעסיק. בפועל- המוסד לביטוח לאומי משלם ישירות לעובד השכיר וגובה את התשלום מהמעסיק (המעסיק שלך או הנהח"ש שלו אמורים לדעת זאת...).
בהצלחה,
שי אשכנזי, עו"ד
מומחה לנזקי גוף
ולמימוש זכויות רפואיות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר