אני בתאונת עבודה כרגע ואמור לחזור רק בעוד כחודש לעבודה , אני במצב רוח ירוד ולא עונה לטלפונים של מעסיקי , האם אני חייב לענות לו ? הוא רוצה שאבדק ע"י רופא תעסוקתי מטעמו אך אינני יכול לצאת מהבית אני שוכב כל היום , מנסים לכפות עליי בכל דרך ללכת לרופא תעסוקתי , אגב עבר כבר חודש וחצי ועדיין המעסיק לא הצהיר לביטוח לאומי על התאונה , כנראה שבחודש הקודם שולם לי משכורת על חשבון ימי המחלה שלי , יש ברשותי כ 800 שעות , מה עליי לעשות , האם להמשיך ולהתעלם ?
איציק שלום,
למרות שנותר לך חודש לעבוד, אני סבור כי התעלמות ממעסיקך היא אינה הדרך הנכונה לפעולה, שכן המעביד עלול לפטר אותך בטענה של העדר שיתוף פעולה עמך ובכך שאתה למעשה פוגע בעבודה השוטפת במקום העבודה.
אחת הדוגמאות לחוסר התקשורת בינכם הוא שהמעביד לא הצהיר לביטוח הלאומי על התאונה וחבל, כי הזמן פועל רק לרעתך, והמעביד תמיד יוכל לטעון שלא שיתפת פעולה למרות שהוא ניסה להתקשר אליך וכך תאבד זכויות במוסד לביטוח לאומי.
בהצלחה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
